1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAÜ KURUCU REKTÖRÜ VE YÖNETİCİLER KURULU BAŞKANI SERHAT AKPINAR, ULUSLARARASI DİPLOMATLAR BİRLİĞİ MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ
GAÜ KURUCU REKTÖRÜ VE YÖNETİCİLER KURULU BAŞKANI SERHAT AKPINAR, ULUSLARARASI DİPLOMATLAR BİRLİĞİ MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

GAÜ KURUCU REKTÖRÜ VE YÖNETİCİLER KURULU BAŞKANI SERHAT AKPINAR, ULUSLARARASI DİPLOMATLAR BİRLİĞİ MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Uluslararası Diplomatlar Birliği Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, BM ve AB Komisyonu onayı ile kurulan Uluslararası Diplomatlar Birliği’nin Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

GAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı emekli Büyükelçi AB Parlamento üyesi Gunther Meinel başkanlığında, Diplomatlar Birliği, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Lukas Lunne, Diplomatlar Birliği Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik, Diplomatlar Birliği Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kılavuz, Diplomatlar Birliği Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi, AB Başdanışmanı, AB ve Kıbrıs Uzmanı Doç. Dr. Uğur Özgöker ile Diplomatlar Birliği Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Saraç’tan oluşan heyet  GAÜ’ye yaptığı ziyarette, Akpınar’ın birlik merkez yönetim kurulu üyeliğine; GAÜ’yü taşıdığı uluslararası platform ve eğitime üstün katkılarından nedeniyle seçildiğini bildirdi.

Ziyarette ayrıca Serhat Akpınar’a uluslararası yükseköğretime yaptığı katkılar nedeniyle ‘Eğitim Elçisi’ ünvanı da takdim edildi.

Bilindiği üzere, BM ve AB’nin onayı ile 35 yıl önce kurulan Uluslararası Diplomatlar Birliği;dünyanın çeşitli bölgelerinde uyuşmazlık ve kriz gibi temel sorunlarda önleyici faaliyetler yanında eski, yeni ve gelecekte AB üyelikleri yanında Türkiye dahil olmak üzere, disiplinler arası ve sınır ötesi faaliyetlerde bulunmaktadır.

SERHAT AKPINAR

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, böyle önemli bir göreve layık görülen ilk Kıbrıslı Türk olarak ülkesi adına büyük onur duyduğunu ifade etti.

Akpınar, Uluslararası Diplomatlar Birliği Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği ile Eğitim Elçisi ünvanın; ülke yükseköğretiminin dünya ile entegre olmasını sağlaması, uluslararası küresel yükseköğretime yön veren GAÜ uluslararası kampüslerinin bilimsel faaliyetleri yanında eğitime üstün hizmetlerinden dolayı ilk kez bir Kıbrıslı Türk’e verildiğini söyledi..

Uluslararası Diplomatlar Birliği’nin BM ve AB ile işbirliği içerisinde dünyadaki çatışma alanlarında kriz yönetimi yanında, azgelişmiş ve gelişmekte olan ülke ve toplumlar için önemli çalışmalar yaptığına vurgu yapan Akpınar, ülkesi ve tüm dünyadaki sorunların çözümü yanında,  Kuzey Kıbrıs’ın eğitimi, yükseköğretimi, toplumsal yapısı ve kültürü ile dünya ile bütünleşmesi için çalışmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Akpınar, Kuzey Kıbrıs’ın gelişimi için daha çok katkı yapmasını sağlayacak ‘Eğitim Elçisi’ ünvanı için Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı emekli Büyükelçi AB Parlamento üyesi Gunther Meinel ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.