1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GAÜ PAZARTESİ GÜNÜ EKONOMİ VE ENERJİ BAKANLIĞI’NA PROTESTO MEKTUBU VE SİYAH ÇELENK BIRAKACAK
GAÜ PAZARTESİ GÜNÜ EKONOMİ VE ENERJİ BAKANLIĞI’NA PROTESTO MEKTUBU VE SİYAH ÇELENK BIRAKACAK

GAÜ PAZARTESİ GÜNÜ EKONOMİ VE ENERJİ BAKANLIĞI’NA PROTESTO MEKTUBU VE SİYAH ÇELENK BIRAKACAK

GAÜ, GAÜ Senato kararıyla başkanlık ofisi ve akademik kadro tarafından Pazartesi günü saat 09:00’da Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na protesto mektubu ve siyah çelenk bırakılacağını bildirdi.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi’nin Girne’ye, “Unıversity of Kyrenia (Girne Üniversitesi)  adı ile yeni bir üniversite açmaya yönelik girişiminin “etik ve adil olmadığı”nı savundu ve şirketler mukayyitliği ile Ekonomi  ve Enerji Bakanlığı’nın  buna onay ve destek vererek taraf olduğunu ileri sürdü.

GAÜ,  GAÜ Senato kararıyla başkanlık ofisi ve akademik kadro tarafından Pazartesi günü saat 09:00’da Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na protesto mektubu ve siyah çelenk bırakılacağını bildirdi.

Girne Amerikan Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi  ve/veya bir başka özel, tüzel kişinin veya  bir  üniversitenin  kendi  adı ve kurumsal kimliğinin gücü, imajı ve toplum nezdinde itibarına güvenin bir sonucu olarak  Girne’de kampus ve üniversite açmasına karşı bir duruşları  ve engelleme girişimleri olmadığını ve olmayacağını bildirdi.

GAÜ tarafından yapılan açıklamada, “Girne Amerikan Üniversitesi’nin tepkisi, Yakın Doğu Üniversitesi adı altında açılacak bir Kampuse değil, Girne Amerikan Üniversitesi ismi ve kurumsal kimliğini çağrıştıracak isimler kullanılarak Yakın Doğu Üniversitesi’nin Girne’de üniversite açma girişiminedir” denildi.

Açıklamada, “GAÜ, LAÜ ve UKÜ isimlerini çağrıştıran Girne Avrupa Üniversitesi (GAÜ) Girne Denizcilik Üniversitesi (GDÜ), Girne Metropolitan Üniversitesi (GMÜ) ve Uluslararası Girne Üniversitesi (UGÜ) isimlerine onay veren şirketler mukayyitliğinin  Yakın Doğu Üniversitesinin etik olmayan girişiminden sonra GAÜ’nün Lefkoşa, Yakın, Doğu ve benzer isimlerin tesciline yönelik taleplerine onay vermemesi ise düşündürücü” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.