1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAÜ ULUSLARARASI SEMPOZYUMA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
GAÜ ULUSLARARASI SEMPOZYUMA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

GAÜ ULUSLARARASI SEMPOZYUMA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), “2. Uluslararası Akdeniz ve Ortadoğu'da Çağdaş Mimarlık ve Şehircilik Sempozyumu”na ev sahipliği yapacak.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), “2. Uluslararası Akdeniz ve Ortadoğu'da Çağdaş Mimarlık ve Şehircilik Sempozyumu”na ev sahipliği yapacak.

Üniversite’den yapılan açıklamaya göre, Sempozyum, GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ev sahipliğinde, 23-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Açıklamada, Sempozyumun konusunun “Post-Profesyonalizm Çağında Mimari ve Kentsel Araştırma, Eğitim ve Uygulama” olarak belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, Sempozyumun mimarlık ve şehircilik alanında iki yılda bir organize edilen akademik etkinlik olduğuna işaret edilerek, Sempozyumun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden GAÜ, Türkiye’den Yıldız Teknik Üniversitesi ve Katar Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütüleceği belirtildi. 

“DÜNYA MİMARLIK OTERİTELERİ KKTC’YE GELİYOR”

Açıklamada, Akdeniz ve Ortadoğu'da Çağdaş Mimarlık ve Şehircilik Sempozyumunun ilkinin 2012 yılında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildiği; oradaki sempozyumun dünya mimarlık otoriteleri tarafından ilgi gördüğü kaydedildi.

Sempozyum Başkanlığını GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri’nin yapacağı ifade edilen açıklamada, Sempozyuma 20’nin üzerinde ülkeden bilim insanının katılmasının beklendiğine işaret edildi.

Yazılı açıklamada, Sempozyumun ana salonda İngilizce olarak gerçekleştirileceği, bunun yanında Orta Doğu ve Akdeniz bölgesi dillerinde de çeşitli panellerin gerçekleşeceği anlatılarak, “Sempozyum hakkında ayrıntılı bilgi ve detaylara ise http://caumme.gau.edu.tr adresinden erişilebilecek” denildi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.