1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAÜ VE AB BİTKİSEL ÜRETİM PROJESİ İŞBİRLİĞİNDE ORGANİK ARICILIK SEMİNERLERİ DÜZENLENİYOR
GAÜ VE AB BİTKİSEL ÜRETİM PROJESİ İŞBİRLİĞİNDE ORGANİK ARICILIK SEMİNERLERİ DÜZENLENİYOR

GAÜ VE AB BİTKİSEL ÜRETİM PROJESİ İŞBİRLİĞİNDE ORGANİK ARICILIK SEMİNERLERİ DÜZENLENİYOR

SEMİNERLER DİPKARPAZ’DAN BAŞLAYIP TÜM ÜLKE GENELİNDE GERÇEKLEŞECEK

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Arıcılık AR-GE Merkezi ve Avrupa Birliği (AB) Bitkisel Üretim Projesi işbirliği ile “Organik Arıcılık”  konulu eğitim seminerleri düzenleniyor.

GAÜ’den yapılan açıklamaya göre, ilk seminer bugün Dipkarpaz bölgesinde GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü Ofis’inde yapılacak.

Seminerler, yarın saat 17:30’da Mersinlik, 12 Haziran Çarşamba saat 17:30’da Kozanköy, 13 Haziran Perşembe günü 10:30’da Lefkoşa Mimarlar ve Mühendisler Odası, 13 Haziran Perşembe saat 17:30’da ise Akıncılar’da gerçekleşecek.

Seminerler, KKTC’nin belirli yerlerinde arıcılığa meraklı kişiler ya da bu işle uğraşan halkın bilinçlendirilmesi ve daha verimli şekilde organik bal üretimine destek olunması amacıyla düzenlenecek.

İtalya’dan Vincenzo Panettieri, Fransa’dan Christian Harel, GAÜ Arıcılık Merkezinden Hüseyin Balkaya ve Oytun Sonel’in vereceği eğitimler ücretsiz olacak.

GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü Arıcılık AR-GE Merkezi, Kıbrıs ırkı arının korunması ve ıslahı gibi bilimsel çalışmalar yanı sıra, bölgede sosyal sorumluluk projelerinin de son hızıyla devam ettiğini vurgularken, Girne ve Dipkarpaz bölgesinde proje eğitim programı çerçevesinde eğitim almak isteyen bölge halkının GAÜ Girne Kampüsü’ne, Dipkarpaz Belediyesi ile Dipkarpaz GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü Halkla İlişkiler ve Proje Ofisine başvurulabileceklerini de kaydetti.

Eğitimler ile eğitimler sonunda arılı kovan dağıtımının ücretsiz olacağının da vurgulandığı açıklamada bölge halkına üretime geçmeleri için eğitimler yanında ekipman, teknik destek ve danışmanlık verileceği de belirtildi.

“HER EV BİR ATÖLYE SLOGANI İLE KADINLARA YÖNELİK ARI SÜTÜ ÜRETİM EĞİTİMİ DE VERİLECEK”

Arıcılığı Geliştirme ve Yaygınlaştırma projesi kapsamında ücretsiz olarak düzenlenecek teorik ve uygulamalı eğitimler sonunda üretime başlayacak bölge halkına GAÜ Arıcılık AR-GE Merkezi teknik ekibi tarafından sürekli danışmanlık verilerek sağlıklı ve verimli üretimin sağlanacağına da işaret edilen açıklamada “Her Ev Bir Atölye” sloganı ile Dipkarpazlı kadınlara yönelik arı sütü üretimi eğitiminin de verilerek yaratılacak artı değerle bölgeye ek istihdam olanağı ile Karpaz ekonomisine katkı sağlanacağı vurgulandı.

Ayrıca üretim sonunda ürünlerin Girne Amerikan Üniversitesi tarafından satın alınarak Yükseköğretim Öncesi Eğitim Kurumları ile üniversite bünyesinde değerlendirileceğine de işaret edilen açıklamada Arıcılık AR-GE Merkezi’nin çalışmalarına Girne Kampüs Limonluk bölgesinde de devam ettiği hatırlatılarak GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü ve bünyesindeki birimlerin çalışmaları ile Karpaz bölgesi ve insanının kaderinin değişmeye başladığı vurgulandı.

 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.