1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAÜ VE DUBAİ KANADA ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
GAÜ VE DUBAİ KANADA ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

GAÜ VE DUBAİ KANADA ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Dubai Kanada Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Dubai Kanada Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

Protokolle, iki üniversitenin ortak bilimsel çalışmalara imza atması hedeflenirken, bilim insanları ve öğrenciler akademik değişim programı ve şartları kapsamında dönemsel eğitimlerine diğer üniversite kampuslarında devam edebilecek.

GAÜ’den yapılan açıklamaya göre, GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Rektörlük Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen imza törenine GAÜ adına CEO ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi katılırken, Dubai Kanada Üniversitesi adına ise Dr. John Newark katıldı.

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, işbirliklerini “dışarıya açılan kapılar” olarak nitelendirdi. Vehbi, GAÜ’nün İngiltere, ABD, Singapur, Hong Kong ve İstanbul’da da kampüsleri olduğunu belirterek, bunların dışında da 150’den fazla üniversite ile  akademik işbirliği anlaşması içerisinde olduklarını söyledi.

Dubai’de bulunan Kanada Üniversitesi ile gerçekleştirilen anlaşma çerçevesinde, birkaç öğrenci ile sınırlı olmayacak şekilde birçok öğrencinin faydalanacağı sistem yarattıklarını vurgulayan Vehbi, Dubai’den KKTC’ye, KKTC’den de Dubai’ye öğrenci değişimi yapılacağını belirtti.

Vehbi, gerçekleştirilen protokol anlaşması ile birlikte GAÜ öğrencilerinin, hangi bölümde okuyor olursa olsun, dönemlik ya da 1 yıllık olarak Dubai Kanada Üniversitesi’nde eğitim alma fırsatı yakalayabileceklerini ifade etti.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.