1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAÜ YETKİLİLERİ TDP’Yİ ZİYARET ETTİ
GAÜ YETKİLİLERİ TDP’Yİ ZİYARET ETTİ

GAÜ YETKİLİLERİ TDP’Yİ ZİYARET ETTİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi ve beraberindeki heyet, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit’i ziyaret etti.

A+A-

ÖZYİĞİT: “DEVLET BÜTÇESİNİN BİR KISMI DIŞTAN GELEN ÜNİVERSİTELERE AKTARILARAK BURADAKİ ÜNİVERSİTELERE HAKSIZLIK YAPILIYOR. HAKSIZ REKABET ORTAMI YARATILIYOR”

VEHBİ: “YÜKSEK ÖĞRENİME BİR DEVLET POLİTİKASI İLE BAKILMALI”

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi ve beraberindeki heyet, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit’i ziyaret etti.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner ve partiden yetkililerin de hazır bulunduğu görüşmede, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, “yüksek öğrenime bir devlet politikası ile bakılmasını” istediklerini belirtti.

Yüksek öğrenimin bir ülkenin ekonomisi, sosyal ve kültürel değerleri açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Vehbi, TDP yetkilileri ile GAÜ’nün planlarını paylaşmak istediklerini ifade etti.

Asım Vehbi, Özyiğit’e parti genel başkanlık görevinde başarılar diledi.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise, üniversitelerin KKTC’de itici sektörlerin başında geldiğini, ülkenin tanıtımı yanında ülke ekonomisine ciddi katkılar sağladığını söyledi.

“İHTİYAÇ İÇİN ÇALIŞMA YAPILMASI LAZIM “

Standartların yükseltilmesiyle ülkenin yüksek öğrenim sektörünün daha sağlıklı bir yere geleceğini belirten Özyiğit, ancak yurt dışındaki üniversitelere ülkede kampus kurma izni verilmeden önce dıştan gelen üniversitelere ülkede hangi oranda ihtiyaç duyulduğunu görmek için Eğitim Bakanlığı ile YÖDAK’ın çalışma yapması gerektiğini ifade etti.

Dıştan gelen üniversitelere devletin katkı yaptığını iddia eden Cemal Özyiğit, “Devlet bütçesinin bir kısmı dıştan gelen üniversitelere aktarılarak buradaki üniversitelere haksızlık yapılıyor. Haksız rekabet ortamı yaratılıyor” dedi.

Her hükümetin kendi eğitim politikalarını uygulamaya koymaya çalıştığını; eğitimin bir devlet politikası olması gerektiğini kaydeden Özyiğit, “Yaz boz tahtasından usandık arktık. Her gelen parti her gelen bakan kendi eğitim anlayışını bu ülkeye empoze etmesinin önüne geçmemiz lazım”şeklinde konuştu.

Cemal Özyiğit, üniversitelerin eğitim yanında ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimine yönelik öneriler de üretmesi gerektiğini söyledi.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.