1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAÜ YÖDAK BAŞKANI GÖKÇEKUŞ’UN İSTİFASINI İSTEDİ
GAÜ YÖDAK BAŞKANI GÖKÇEKUŞ’UN İSTİFASINI İSTEDİ

GAÜ YÖDAK BAŞKANI GÖKÇEKUŞ’UN İSTİFASINI İSTEDİ

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), “taraflı duruş ve KKTC yükseköğretimini zedeleyici tavır sergilediği” iddiasıyla YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’un görevinden istifa etmesini istedi.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), “taraflı duruş ve KKTC yükseköğretimini zedeleyici tavır sergilediği” iddiasıyla YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’un görevinden istifa etmesini istedi.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hossein Sadri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Ağdelen, fakülte dekanları ve bazı akademisyenler, YÖDAK’a giderek, Kurum binası önüne siyah çelenk bıraktı ve taleplerini içeren mektup verdi.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’a hitaben kaleme alınan mektubun içeriği GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk tarafından kamuoyuyla da paylaşıldı.

GAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Kutsal Öztürk’ün imzasını içeren Gökçekuş’a yönelik mektupta ileri sürülen görüşler ve ifadeler şöyle:

“Sayın Başkanım,

YÖDAK Başkanı olarak atanmanızdan bugüne kadar geçen sürede, belirtmek isteriz ki gerek YÖDAK'ın gerekse KKTC Yüksek Öğretiminin büyük emeklerle kazanmış olduğu saygınlığının erozyona uğradığı ve kamuoyunda imaj kaybettiği gözlemlenmektedir.

YÖDAK Başkanı olarak yasa tanımaz ve hukuku ihlal edici tutum ve davranışlarınız, YÖDAK'ın sürekli medyada olumsuzluklarla anılmasına sebep olmaktadır. YÖDAK'ı uyumsuz çalıştırmanızla, başkanlığınızda kurul bütünlüğü zedelenmiştir. Belli kurumların çıkarlarını öne çıkarmaya çalışarak YÖDAK'ın gereken tarafsızlığına gölge düşürmektesiniz.

Tarafsızlığınız konusunda adeta bir sınav niteliğinde olan sözde "Girne Üniversitesi" ile ilgili mahkeme süreci ve kararlarını uygulama aşamasındaki tutumunuz güven sarsıcı sonuçlar doğurmuştur. Yüksek İdare Mahkemesi tarafından isminin iptal edildiği ve kullanımının durdurulduğu sözde üniversitenin ısrarla aynı isimle faaliyetine devamı yönünde, kurul üyelerini destekleyici kararlar üretmeye zorlamaktasınız. 

YÖDAK gibi üst düzeyde politikalar ve kararlar üretmesi beklenen bir kurumun tüm üniversitelere eşit bir mesafede durması ve kararlarını hukuk ve adalet ekseninde alması beklenilirken, belli çevrelerin çıkarları doğrultusunda çalışmaya zorlanılan bir yapı haline getirme çabalarınızı ülkemiz ve üniversite camiamız adına teessüfle karşılıyoruz.

Yukarıda belirttiğimiz sebepler dikkate alınarak YÖDAK'ın itibarının korunması ve KKTC yüksek öğretiminin daha fazla zarar görmemesi adına YÖDAK Başkanı olarak sizi istifaya davet ederiz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.