1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAÜ'DEN DEV ADIM
GAÜ'DEN DEV ADIM

GAÜ'DEN DEV ADIM

GAÜ'DEN DEV ADIM

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Avusturya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile akademik işbirliği anlaşması imzaladı.

GAÜ’den verilen bilgiye göre, GAÜ Millenium Binası Başkanlık Ofisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen işbirliği anlaşması imza törenine GAÜ’den Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, CEO ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oğuz Karakartal ve Doç Dr. Zafer Ağdelen katılırken, Avusturya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden Rektör ve Uluslararası Üniversite Başkanları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Gerald Reisinger ve Uluslararası Üniversite Başkanları Birliği Yardımcı Asistanı ve Öğretim Üyesi Prof. Andreas Zehetner hazır bulundu.

Akademik işbirliği anlaşması, öğrenci ve akademisyen değişimi, araştırma ve yayın faaliyetleri, mesleki gelişim ve sürekli eğitim gibi konuları kapsıyor.

Açıklamada, GAÜ’nün mevcut 200’ün üzerinde uluslararası üniversite ile aktif akademik işbirliği anlaşması bulunduğu ifade edilerek, Avusturya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile imzalanan akademik işbirliği anlaşmasının, iki ülke arasında akademik paylaşımların yanında izolasyonların kalkması açısından öneminin büyük olduğu vurgulandı.

Ayrıca akademik işbirliği anlaşması çerçevesinde, akademik materyallerin paylaşımı, idari ve akademik kadronun değişimi, ortak araştırma aktiviteleri ve yayınlar, ortak konferans ve seminer düzenlenmesinin yanısıra, öğrenci ve akademisyen değişimlerinin gerçekleşeceği kaydedildi.

Akademik işbirliklerinin iki kuruma fayda sağlamasının yanında, anlaşmanın KKTC yükseköğretimine önemli katkılar yapacağı da belirtildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.