1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZETECİ ABBAS ELMAS; "KAÇIRILARAK DARP EDİLDİM"
GAZETECİ ABBAS ELMAS; "KAÇIRILARAK  DARP EDİLDİM"

GAZETECİ ABBAS ELMAS; "KAÇIRILARAK DARP EDİLDİM"

Gazeteci Abbas Elmas, polis çavuşu Ercan Atasay tarafından ciddi şekilde darp edilerek hastanelik edildiğini söyledi.

A+A-

Edinilen bilgilere göre olay, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nün 7 Şubat tarihinde Yeniboğaziçi bölgesinde düzenlediği personel yemeği sonrasında yaşandı. Düzenlenen yemeğe gazeteci olarak davet edilen Abbas Elmas, eğlencenin ardından 01.00 sıralarında Ercan Atasay tarafından binmek istemediği iki kapılı bir aracın arka koltuğuna zorla bindirildi ve Lefkoşa’ya doğru yola çıkıldı. Yolda kendisine küfür ettiği gerekçesi ile arabayı durduran polis çavuşu Ercan Atasay, Abbas Elmas’ı bayıltana kadar darp etti.

abbas-elmas-(1).jpg

Daha sonra Abbas Elmas’ı Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne götüren Atasay, Adli Şube’de tutuklamak maksadı ile Elmas’ı kışkırttı. Bu esnada Elmas’ın eve dönmediğinden şüphelenen Elmas’ın bir arkadaşı Lefkoşa Adli Şube’ye gitti ve Abbas’ı Adli Şube’de kanlar içinde buldu. Olaya tanık olan Elmas’ın arkadaşı Elması oradan alarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürerek tedavi olmasını sağladı.

geceden-bir-kare.JPG

Abbas Elmas, Ercan Atasay’dan yediği dayak sonucunda sol kaşında 3 dikiş, sol kaburgalarında zedelenme, sol gözde ciddi yaralanma ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri meydana geldi.

Yaşanan olayın bir komplo olduğu ve Abbas Elmas’ın bilinçli olarak kaçırılarak darp edildiği üzerinde durulurken, komplonun Ercan Atasay’ın, Elmas’ı gazeteci bayan bir arkadaşından kıskandığı için düzenlediği düşünülüyor.

Aldığı darbeler sonucunda 3 gün boyunca bilinç kaybı yaşayan ve yaşadıklarını hatırlamayan Elmas, olayın şokundan çıkması ve bilincinin açılması ile önceki gün Polis Genel Müdürü Pervin Gürler’e suç duyurusunda bulundu.

Polis Genel Müdürlüğü Denetleme Kurulu Heyeti tarafından başlatılan soruşturmada ilgili tüm tarafların ifadeleri alınmasının ardından konunun yargıya havale edilmesi bekleniyor. 

Abbas Elmas gazetemize yaptığı açıklamada, “Burası dağ başı oldu artık. Elinde polislik yetkisi olan bir şahsın gazeteci olarak yemeğe davet ettiği bir kişiyi kaçırarak darp etmesinin ve daha sonra Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne götürülerek kanlar içinde tutuklanmaya çalışılması hukuk devleti olmadığımızın bir kanıtıdır” şeklinde konuştu.

Abbas Elmas, yaşadığı olayı Polis Genel Müdürü Pervin Gürler’e bizzat ilettiğini, yaşadığı darpla ilgili şikayetçi olduğu ve ifade verdiğini belirterek, “Bin bir yalan dolanla, yalancı tanık toplayarak kendini aklamaya çalışan Ercan Atasay’ın çabaları boşa çıkacak. Yargıya güveniyorum. Bu işin peşini bırakmayacağım ve adalet yerini bulana kadar canım pahasına olsa da mücadele vereceğim” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum