1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZETECİ DARP EDEN İKİ KİŞİ TUTUKLANDI!
GAZETECİ DARP EDEN İKİ KİŞİ TUTUKLANDI!

GAZETECİ DARP EDEN İKİ KİŞİ TUTUKLANDI!

Çöken inşaat ile ilgili açıklama geldi! Sebebi...

A+A-

12 Mayıs 2014 tarihinde Gönyeli Belediyesi Sınırları içerisinde bulunan Akbelen Mevki’nde yeni apartman inşaatı plaka betonu dökümü esnasında yaşanan çökme olayı ile ilgili İnşaat Mühendisleri Odası açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

 

“1. İlgili parselde devam etmekte olan inşaat faaliyetine ait proje 2013 yılı içerisinde İnşaat Mühendisleri Odası Vize Bürosu tarafından apartman (dükkan ve konut) projesi olarak vizelendiği,

2. Başkent Lefkoşa İmar Planı kapsamında Şehir Planlama Dairesi’nden dükkan ve konut gelişimi yapılması için planlama onayı alındığı,

3. Gönyeli Belediyesine inşaat dosyasının sunulduğu,

4. Olay sırasında 2 kişinin yaralandığı,

5. Yaşanan çökme olayının dükkan katı plaka betonu dökümü sırasında gerçekleştiği,

6. Plak kalıbındaki yüksek dikme (üst üste) bulunduğu bölümünün kısmen çöktüğü,

7. İnşaat faaliyeti koruma duvarı ile çevrildiğinden çevreye ve çevredekilere zarar verilmesinin önüne geçildiği tespit edilmiştir.

 

Yaşanan kısmi çökmenin kalıp sistemi ve/veya elemanlarında kullanılan malzemeden kaynaklanmış olabileceği öngörülüyor (inşaat sahasına yapılan ziyarette gözlemler) olmasına rağmen İnşaat Mühendisleri Odası olarak yaşanan olayın sebep ve sonuçlarının tesbiti amaçlı hazırlanacak teknik rapor sonrasında netleşecektir.

Bu olay; bizlere kalıp sisteminin ve işçiliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.. Kalıp sisteminin doğruluğu, sağlamlığı, kullanılan malzemenin önemi ve uygunluğu, beton döküm şekli, planlaması ve tekniğinin ciddiyetle üzerinde durulması gerektiğini bizlere tekrar göstermiştir.

Kalıp ve iskele elemanları ilgili standartlara (Ahşap: TS 647 – Çelik: TS 648) uygun olmalıdır. İnşaat Mühendisleri Odası kalıp sistemleri konusu ile ilgili başlattığı eğitim faaliyetlerine ülkemizdeki taşeronlarıda kapsayacak şekilde geliştirecektir.”

 

ÇÖKEN İNŞAAT NEDENİYLE 2 İŞÇİ YARALANDI!

Gönyeli'nin Yenikent Bölgesi'nde inşaat halindeki yapının çökmesi nedeniyle iki işçi yaralanmış, basın mensuplarına ise saldırı gerçekleştirilmişti.

 

GAZETECİ DARP EDEN İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

Öte yandan çöken inşaatı görüntülemek isteyen gazetecilere saldıran ve darp eden Vedat Dedecan ile İbrahim Evliya polis tarafından tutuklandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.