1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZETECİ OMAÇ BAŞAT SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR
GAZETECİ OMAÇ BAŞAT SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR

GAZETECİ OMAÇ BAŞAT SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR

Gazeteci Omaç Başat son yolculuğuna uğurlanıyor.

A+A-

BAŞAT  İÇİN KTSYD ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENDİ

Gazeteci Omaç Başat, son yolculuğuna uğurlanıyor.

Önceki gece hayatını kaybeden Başat için Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) önünde tören düzenlendi.

Törene, Başat’ın ailesi, bazı milletvekilleriyle, yetkililer,  gazeteciler, spor yazarları, medya kuruluşlarının temsilcileri ve sevenleri katıldı.

OBEN

Spor Yazarı Çelen Oben törende yaptığı konuşmada, Omaç Başat’ın tam anlamıyla bir gazeteci ve spor adamı olduğunu, beklenmedik şekilde yaşamını yitirdiğini söyleyerek, Başat’ın yaptıklarıyla anılacağını belirtti.

GENÇ KAÇMAZ

KTSYD Başkanı Ogün Genç Kaçmaz kelimelerin boğazda düğümlendiği bir gün yaşandığını söyleyerek, Başat’ın gerçek anlamda bir emekçi, diyaloglarıyla örnek ve KTSYD için ayrı bir öneme sahip bir kişi olduğunu anlattı.

Kaçmaz Başat’ı çeşitli etkinliklerle yaşatacaklarını da söyleyerek tüm spor camiasına başsağlığı diledi.

GÜVEN

Gazeteciler Birliği Başkanı Hüseyin Güven, 1983 yılında Bayrak Radyosuna girdiğinde tanıştığı Omaç Başat’ın örnek alınması gereken bir insan olduğunu ve Başat’ın hep uzlaştırıcı ve birleştirici yönüyle hatırlanacağını kaydetti.

ÖZSOY

Havadis Gazetesi Spor Müdürü Mustafa Özsoy da 18 yıl birlikte olduğu Başat’ın KTSYD binasının yapımına çok büyük katkı sağladığının altını çizerek, işine hayran bir spor yazarı olan Başat’ın zaman zaman hasta yatağından kalkarak maçlara gitmek istediğini anlattı.

DÜZGÜN

Havadis Gazetesi Genel Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni Başaran Düzgün, sporcu kişiliği ve çalışkanlığıyla örnek aldığı Omaç Başat’ın gençler için “bir gazeteci nasıl olur”un örneği olduğunu söyledi.

MUTLUYAKALI

Genel Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı, bir gazeteci öldüğü zaman, bir parça, bir ses, bir görüntü ve mimiğin ayrıldığını ve gazetecilerin kendini daha az hissettiklerini söyledi ve “çok güzel bir insan” diye nitelediği Omaç Başat’ın daima yüreklerin en güzel yerinde yaşatılacağını dile getirdi.

İNCİRLİ

Gazeteci Serhat İncirli, Omaç Başat’ın birçok spor dalının içinden gelen birisi olduğunu ve Başat’la ve gazetecilik mesleğiyle bir taekwondo turnuvası sırasında kendisinin garsonluk yaptığı restorana sporcuları getirmesiyle tanıştığını anlattı.

İncirli bugün evine ekmek götürebilmesini Omaç Başat’a borçlu olduğunu da ekledi.

ÜSTÜN

Spor Yazarları Derneği kurucularından Olgun Üstün de vizyon ve misyon sahibi Omaç Başat’ın mükemmel bir insan olduğunu, kalbinin spor aşkıyla yandığını, takım çalışmasına önem veren kalbi yumuşak, uzlaştırıcı bir kişi olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Başat’ın cenazesi,  alkışlar eşliğinde, defnedileceği Lefkoşa Kabristanlığı’na uğurlandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.