1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZETECİLER BİRLİĞİ GENEL KURULU TOPLANDI
GAZETECİLER BİRLİĞİ GENEL KURULU TOPLANDI

GAZETECİLER BİRLİĞİ GENEL KURULU TOPLANDI

Gazeteciler Birliği Genel Kurulu toplandı

A+A-

GAZETECİLER BİRLİĞİ’Nİ TAK YÖNETİM KURULU’NDA BATURAY, BRTK’DA DA DAVULCU TEMSİL EDECEK

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’ni temsilen Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Yönetim Kurulu’nda Ali Baturay; Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Yönetim Kurulu’nda ise Halil Davulcu görev yapacak.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Genel Kurulu, Birliği temsilen TAK ve BRTK yönetim kurullarında 3 yıl boyunca görev yapacak kişilerin belirlenmesi gündemiyle toplandı.

Birlik Lokali’nde yer alan toplantı saat 11:30’da başladı.

Genel Kurul’da açılış ve yoklamanın ardından divan oluşturuldu, ardından Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Hüseyin Güven bir konuşma yaptı.

TAK Yönetim Kurulu’nda halen görev yapan Ali Baturay ile BRTK Yönetim Kurulu’nda  halen görev yapan Halil Davulcu’nun raporlarını okuyup sunmalarından sonra yeni dönem için TAK ve BRTK yönetim kurularında görev yapacak üyeler belirlendi.

TAK Yönetim Kurulu için tek aday olan Ali Baturay oy birliğiyle görevlendirilirken; BRTK Yönetim Kurulu’nda görev yapacak kişinin belirlenmesi için Hakan Çakmak ile Halil Davulcu arasında seçim yapıldı.

97 kişinin oy kullandığı seçimde  80 oyla Halil Davulcu yeniden BRTK Yönetim Kurulu üyeliği için görevlendirildi.

GÜVEN

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Hüseyin Güven konuşmasında, kendi görev yaptığı dönemde TAK ve BRT’de ciddi sıkıntılar yaşandığını kaydetti ve TAK’ta Yönetim Kurulu’nun 10 ay toplanmadığını, bunun ciddi sıkıntılar yarattığını söyledi.

BRT’de de ciddi sıkıntılar bulunduğunu ifade eden Güven, tüzükler ve kurum yasalarının verdiği yetkiler ile yapabileceklerini yaptıklarını, zaman zaman da sendikaymış gibi grev talepleriyle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

Yönetim Kurulu’ndaki temsiliyetleri ile ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyleyen Hüseyin Güven, hem TAK hem de BRT’de Gazeteciler Birliği’nin birer temsilcisi olduğunu ifade etti.

Güven, olumsuz bir şey yaşandığı zaman hep kendileri yaratmış gibi bir hava yaratılmaya çalışıldığını ancak bir üyenin tek başına bir yetkisi olmadığını, gayret sarf etmelerine rağmen bazı şeylerin yapılamadığını söyledi.

Yeni seçilecek üyelere başarılar dileyen Güven, tek istediklerinin kurum yasalarına göre Gazeteciler Birliği ile uyum içerisinde çalışmaları olduğunu ifade etti.

BATURAY

TAK Yönetim Kurulu’nda görev yapan Ali Baturay da TAK’ın yıpratılmaya çalışıldığı zamanlar olduğunu, TAK’ın sanki en kötü yermiş gibi gösterilmesinin hoş olmadığını, herkesin hata yapabileceğini, hata yapıldığı zaman  kurumun yerden yere vurulmaması gerektiğini söyledi.

Baturay hem çalışanlara hem de diğer basın kuruluşlarına, muhtaç olunan TAK’a sahip çıkılması çağrısı yaptı.

TAK’ta yetkili sendika ve terfiler ve barem artışlarına göre maaş verilememesi konusunda sorunlar olduğunu belirten Baturay bunların kısa zaman içerinde çözülmesini diledi.

DAVULCU

Halil Davulcu  da konuşmasında, BRT’nin yönetilişiyle ilgili eleştirilerde bulunarak, BRT’deki en önemli sorunların bütçe, terfi ve kadro açılmaması olduğunu dile getirdi.

BRT’de yıllardır üretim ve bütçe anlamında sorunlar olduğunu dile getiren Davulcu, BRTK 2014 bütçesinin de hala geçmediğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.