1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZETECİLER KAN VERDİ
GAZETECİLER KAN VERDİ

GAZETECİLER KAN VERDİ

KIBRIS TÜRK GAZETECİLER BİRLİĞİ, KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLEDİ

A+A-

KAMPANYA, THALASSAEMİA DERNEĞİ, BRTK VE TAK İŞBİRLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

GÜVEN: “BAĞIŞLAR, KANA İHTİYAÇ DUYAN İNSANLARIN SIKINTI YAŞAMAMASI İÇİN BİR GEREKLİLİKTİR…”

TÜMERKAN: “ÖNEMLİ OLAN KAN BAĞIŞLARININ ALIŞKANLIK HALİNE GELMESİDİR…”

VAROĞLU: “BAĞIŞLARDAN NE KADAR KAN TEMİN EDİLİRSE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YAŞAYACAĞIMIZ SIKINTI O KADAR AZALIR…”

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) bugün, Thalassaemia hastaları yararına kan bağışı kampanyası düzenledi.

Birliğin, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda (BRTK) yer alan kan bağışı kampanyası, Thalassaemia Derneği’yle işbirliği içinde, BRTK ve Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) katkısıyla gerçekleşti.

BRTK’nın giriş salonunda yer alan kampanyada, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kan Bankası’ndan gelen bir ekip, saat 09.00 ile 13.00 saatleri arasında bağış yapmak isteyenlerden kan aldı.

Thalassaemia Derneği, kan bağışında bulunan gönüllülere teşekkür belgesi verdi.

Bağış kampanyasında hazır bulunan BRTK Müdürü Mete Tümerkan, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Hüseyin Güven ve Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu basına kısa bir açıklama yaptı.

TAK Müdürü Hüseyin Yalyalı da daha sonra bağış kampanyasına katıldı.

GÜVEN: “BAĞIŞLAR KANA İHTİYAÇ DUYAN İNSANLARIN SIKINTI YAŞAMAMASI İÇİN BİR GEREKLİLİK"

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Hüseyin Güven, konuşmasında kan verme konusunda toplumda yeterli duyarlılık oluşmadığını, bu nedenle Thalassaemia hastalarının yılın belirli dönemlerinde kampanyalarla sağlanacak kana ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Güven, kampanyanın düzenlenme süreci hakkında bilgi vererek “Birlik olarak ihtiyaç duyulduğu durumda Thalassaemia Derneği’ne destek verebileceğimizi iletmiştik. Bugünlerde kan ihtiyacının olduğu bilgisi bize ulaştı. BRTK’ya ile TAK’a çağrıda bulunduk ve olumlu yanıt aldık” diye konuştu.

Basın mensupları olarak Thalassaemia hastaları için kan bağışında bulunduklarını yineleyen Güven, bu bağışların yeterli olmadığını dile getirerek, bağışların sürekli olması gerektiğinin altını çizdi.

Kan bağışının sağlığa faydasına da değinen Birlik Başkanı Hüseyin Güven, “Bağışlar kana ihtiyaç duyan insanların sıkıntı yaşamaması için bir gerekliliktir. Ne kadar çok insan düzenli olarak bağış yaparsa kana ihtiyaç duyan insanlar bu bağışlardan o kadar rahat yararlanır” dedi.

TÜMERKAN: “ÖNEMLİ OLAN KAN BAĞIŞININ ALIŞKANLIK HALİNE GELMESİDİR”

BRTK Müdürü Mete Tümerkan da, her dönemde kan vermenin önemine işaret ederek “Önemli olan kan bağışlarının alışkanlık haline gelmesidir” diye konuştu.

Toplumun kan bağışına duyarlı olması gerektiğine dikkat çeken Tümerkan, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin girişimlerine destek verdiklerini, BRTK’nın önceki yıllarda da Birlik’le benzer işbirliklerine imza attığını anımsattı.

Tümerkan, BRTK’nın olduğu her noktada toplumun kan bağışı konusunda bilinçlendirilmesi, toplumda duyarlılığın artırılması ve vatandaşların harekete geçmesi için ellerinden gelen her türlü gayreti gösterdiklerini söyledi, söz konusu çalışmaların yürütülmesi için kararlı olduklarını belirtti.

“BAĞIŞLARDAN NE KADAR KAN TEMİN EDİLİRSE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YAŞACAĞIMIZ SIKINTILAR O KADAR AZALIR”

Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu ise, kan temini konusunda sıkıntılı oldukları bir dönemde Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin bağış kampanyası düzenlediğini ifade ederek, “BRTK, TAK ve Gazeteciler Birliği derdimize derman oldu” dedi.

Varoğlu, Thalassaemia Derneği’nin kan temini konusunda sıkıntı yaşadığı dönemlerde durumun kamuoyuna bildirilmesi için gazetecilerin yardımcı olmasını istedi.

Ahmet Varoğlu, BRTK’da düzenlenen kan bağış kampanyasının tüm kurum ve kuruluşlara örnek olmasını dileyerek, vatandaşlara bağış çağrısı yaptı.

BRTK’daki kan bağışından iyi sonuç almayı beklediklerini dile getiren Varoğlu, “Bağışlardan ne kadar kan temin edilirse, önümüzdeki günlerde yaşacağımız sıkıntı o kadar azalır” diye konuştu.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.