1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ’NDE KENT MÜZESİ SUNUMU YAPILDI
GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ’NDE KENT MÜZESİ SUNUMU YAPILDI

GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ’NDE KENT MÜZESİ SUNUMU YAPILDI

Zengin tarihi mirasına yaraşır bir kent müzesi açmayı hedefleyen Gazimağusa Belediyesi’nde ,

A+A-

Zengin tarihi mirasına yaraşır bir kent müzesi açmayı hedefleyen Gazimağusa Belediyesi’nde Türkiye’de başarılı çalışmalar yapan Kent Müzesi Tasarım Uzmanı Burçak Madran sunum yaparak müze tasarımı konusunda bilgi verdi.

Gazimağusa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, DAÜ İç Mimarlık Bölümü’nün davetiyle KKTC’de bulunan Madran’ın sunumu sırasında  DAÜ İç Mimarlık Bölümü ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi yetkilileri de yer aldı.

Açıklamada,  Gazimağusa Belediyesi’nin , her yönüyle kapsamlı bir kent müzesi oluşturmadan önce Bandabuliya’da ön hazırlık olarak çeşitli etkinlikler ve sergiler yapmayı planladığı bildirildi.

Etkinlikte  konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa’da kent müzesi açılması için kentin paydaşlarıyla görüşmeye devam ettiklerini, tarihi eserlerin Gazimağusa için önemli olduğunu söylemekten öte birşeyler yapmak istediklerini, tarihi eserlerin tanıtımı ve turizmdeki potansiyeli için bu alandaki çabaların ileriye götürülmesi gerektiğini söyledi.

Arter, Kent Müzesi Uzmanı Burçak Madran’ın bilgilerinin ülkeye yeni ufuklar kazandıracak nitelikte olduğunu, daha fazla beklemeden Gazimağusa Belediyesi’nin koordinasyonu ile bir planlama yapılacağını ve çalışmaları somuta dönüştüreceklerini belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.