1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZİMAĞUSA GÖLETİNE YENİ PROJE!
GAZİMAĞUSA GÖLETİNE YENİ PROJE!

GAZİMAĞUSA GÖLETİNE YENİ PROJE!

GAZİMAĞUSA GÖLETİNE YENİ PROJE!

A+A-

Gazimağusa’da Çanakkale ile Gülseren göletlerine çevre düzenlemesi yapılıyor.

Göletlerin korunması ve kullanılması amacıyla Gazimağusa Belediyesi ile Çevre Koruma Dairesi’nin ortaklaşa gerçekleştireceği proje, her iki kurumun teknik ekipleri tarafından yürütülecek ortak çalışmalardan sonra başlayacak.

Gazimağusa Belediyesi’nin yaptığı açıklamaya göre, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğulları toplantı yaparak, projenin detaylarını konuştu.

Göletlerde, yürüyüş yolları, gözlem alanları, bisiklet yolları, dinlenme alanları ve yerel ürünlerin satıldığı küçük alanlar yaratılması planlanan proje kapsamında, doğal yaşama uygun rekreasyon alanı düzenlenecek.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, göletlerin çevresiyle birlikte düzenlenmesi için proje hazırlığının tamamlandığını, özel çevre koruma bölgeleri olan her iki bölgenin de teknik anlamda yönetim planlarına uygun olarak birlikte yürütüleceğini ifade etti.

Arter, yapılacak işlerin takvimlendirilmesi için Çevre Koruma Dairesi yetkilileriyle yaptıkları görüşmenin ardından çalışmaların hemen başlayacağını ve göletlerdeki projelerin, kullanılarak korunması esasıyla hayata geçeceğini söyledi.

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğulları’nın sözlerine de yer verilen açıklamaya göre, Kusetoğulları, Çanakkale ve Gülseren göletlerinin Gazimağusa’nın özel çevre koruma bölgesi içinde olan sulak alanları olduğunu; AB nezdinde hazırlanan yönetim planına göre belediye sınırlarında fiili olarak yapılması gerekenlerin haritada uygulanmaya başlanacağını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.