1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZİMAĞUSA LİMANI’NA BAZI DÜZENLEMELER YAPILDI
GAZİMAĞUSA LİMANI’NA BAZI DÜZENLEMELER YAPILDI

GAZİMAĞUSA LİMANI’NA BAZI DÜZENLEMELER YAPILDI

Mağusa Limanı’nda yeni güvenlik önlemleri de dahil olmak üzere bir takım düzenlemeler gerçekleştirildi.

A+A-

BAYINDIRLIK VE ULAŞTIRMA BAKANI KAŞİF DÜZENLEMELERİ İNCELEDİ

Gazimağusa Limanı’nda yeni güvenlik önlemleri de dahil olmak üzere bir takım düzenlemeler gerçekleştirildi.

Limana giriş ve çıkışlar, polis tarafından gerçekleştirilen  bariyer uygulamasıyla kontrol altına alındı. Liman içerisinde tırlara park alanı oluşturularak dağınıklık önlendi.

Diğer yandan araç park yeri oluşturuldu. Liman  içinde yer alan restorant ve balıkçı barınağına girişler de denetim altına alındı.

Uzun zamandır rıhtımda bulunan özel bir şahsa ait geminin satılması sonucunda da rıhtım genişliği artarak rahatlanma sağlandı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif,  bu sabah Gazimağusa Limanı’ndaki yeni güvenlik önlemleri ile diğer düzenlemeleri yerinde inceledi.
Bakan Kaşif’e incelemeleri sırasında Limanlar Dairesi Müdürü Serdar Canaltay ile Liman Başkanı Ahmet Dökmecioğlu eşlik etti.

Bakan Kaşif  incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, göeve geldiğinde limandaki düzenlemelerle ilgili bazı sözler verdiğini hatırlatarak, bu çerçevede Limanlar Dairesi Müdürü ile Liman Başkanı’nın çalışmalarıyla  limana giriş ve çıkışların kontrollü yapılmaya başlandığını ifade etti.

Diğer bir düzenlemeyle tırların dağınıklığının ortadan kaldırıldığını kaydeden Bakan Kaşif, Lefkoşa-Gazimağusa yolunda, DAÜ karşısındaki hali arazinin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na verilmesi durumunda burayı tır parkı olarak düzenleyeceklerini ifade etti.

Liman içerisindeki tersanenin görsel açıdan  kötü bir görüntü oluşturduğunu söyleyen Kaşif, tersaneyi başka bir yere taşıyarak söz konusu yeri yat limanı şeklinde düzenlemeyi hedeflediklerini kaydetti.

Balıkçı barınağı ile restorana giriş çıkışların da kontrol altına alındığını ifade den Kaşif, limanda yapılması gereken bir çok iş bulunduğunu söyledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.