1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZİMAĞUSA LİMANI’NA DÜZENLEME
GAZİMAĞUSA LİMANI’NA DÜZENLEME

GAZİMAĞUSA LİMANI’NA DÜZENLEME

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Gazimağusa Limanı’nın

A+A-

KAŞİF: ”TEKERLEKLİ ARAÇLARIN, TIRLARIN VE DORSELERİN LİMAN İÇİNDE OLMAMASINDA KARARLIYIM”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif,  Gazimağusa Limanı’nın görüntüsünün daha iyi olması için bir takım düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirterek, tırların şoförleriyle birlikte liman içerisinde ikamet etmesinin kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Bakan Kaşif, tekerlekli araçların, tırların ve dorselerin sürekli olarak Liman içerisinde olmaması gerektiğini ifade ederek, bu konuda kararlı ve azimli olduğunu vurguladı.

Kaşif, “Gemiye binecek olan tırlar tır parkından çıkacak, geminin kalkacağı saatte Liman’a gelecek” dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif bu sabah, Gazimağusa Liman Başkanlığı’nda, Gazimağusa Limanı’nın düzenlenmesine ilişkin geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya, Müsteşarı Suat Yeldener, Limanlar Dairesi Müdürü Serdar Canaltay, Liman Başkanı Ahmet Dökmecioğlu, acenteler, gümrük komisyoncuları, Serbest Liman temsilcileri ile Liman İşçileri Şirketi yöneticileri katıldı.

KAŞİF

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif toplantının başında yaptığı konuşmada, Gazimağusa Limanı’nın görüntüsünün daha iyi olması için düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

TIRLAR

Bakan Kaşif, dünyanın hiç bir liman kentinde tırların limanda ikamet etmediğine vurgu yaparak, KKTC’de ise tırlarla birlikte şoförlerinin de limanda ikamet ettiğini, bunun hiç bir şeyle bağdaşmadığını ifade etti.
Gazimağusa’ya, İki Buçuk Mil’de bir tır parkı yapıldığını ancak kullanılmadığını söyleyen Kaşif, tırların bu parkta bekleyerek,  geminin kalkacağı saatte limana gelmesi gerektiğini belirtti.

Gazimağusa Limanı’nda çok sayıda boş dorse bulunduğunu söyleyen Kaşif, “Bu, Liman’ın görüntü ve işlev açısından çirkinliğidir” dedi.

Liman içerisinde yol kenarlarında konteynerlerin de bulunduğunu kaydeden Kaşif, bunların da kalkması gerektiğini ifade etti.

Kaşif,  bugünkü toplantının genel çerçevesinin ve amacının liman içerisinde park eden tırlar olduğunu kaydederek, bundan sonraki süreçte, limanla ilgili düzenlemelerin peyderpey yapılacağını  kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.