1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZİMAĞUSA SURİÇİ PANAYIRI YARIN AKŞAM BAŞLIYOR
GAZİMAĞUSA SURİÇİ PANAYIRI YARIN AKŞAM BAŞLIYOR

GAZİMAĞUSA SURİÇİ PANAYIRI YARIN AKŞAM BAŞLIYOR

Gazimağusa Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Suriçi Panayırı yarın başlıyor.

A+A-

Gazimağusa Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Suriçi Panayırı yarın başlıyor.

Gazimağusa Belediyesi’nin çekim merkezi yaratılması amacıyla özel önem gösterdiği tarihi Canbulat Yolu’na kurulacak Panayır, yarından başlayarak 8 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek.

Desdemona Parkı çevresi ve Canbulat yolu üzerinde yer alacak panayır alanında çocuk oyun araçları, yiyecek-içecek stantları ve oturma yerleri kurulacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, panayır alanının kurulduğu Canbulat yolunun akşam 19.00’dan sonra trafiğe kapalı olacağından sürücülerin bu güzergâhı kullanmamaları gerektiğine işaret edildi.

Açıklamada ayrıca ,panayır yoğunluğundan doğacak park yeri ihtiyacının sur içinde bulunan park yerleriyle yeterince karşılanabileceği belirtildi.

KAYALP

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, geçmişten bugüne gelen önemli kültürel değerlerden olan panayır etkinliğini hem geleneksel özelliğe sahip olması, hem de insanları bir araya getirmesi açısından her yıl tekrarladıklarını belirtti.

Kayalp, vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için bu tür etkinliklere önem verdiklerini, Kıbrıs Türk kültüründe önemli bir yere sahip panayır geleneğini  sürdürmeyi amaçladıklarını ve Gazimağusa’nın bu çok eski geleneğini yaşatmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.