1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZİMAĞUSA'DA 3 ÇOCUK...
GAZİMAĞUSA'DA 3 ÇOCUK...

GAZİMAĞUSA'DA 3 ÇOCUK...

GAZİMAĞUSA'DA 3 ÇOCUK...

A+A-

Mağusa’da Gülseren bölgesi sakinleri, 3 çocuğun içler acısı yaşamına isyan etti.

PERİŞAN DÜRÜMDALAR

Mağusa’da insanlıkdışı yaşam sürdükleri bildirilen 3 çocuğun içler acısı durumu yürek burktu. Çocukların, çöpteki ekmeğe, bozuk süte ve komşuların vereceği bir yemeğe talim oldukları, annelerini ise birçok kez fuhuş yaparken gördükleri ve eve gelen adamlar tarafından darp edildikleri bildirildi.

YETKİLİLER İLGİLENMİYOR 

Bölge sakinleri, annelerinin maddi geliri olmasına rağmen kimsesiz yaşam süren bu çocuklara yetkili mercilerin sahip çıkmadığını anlattılar. Bölge halkı, Sosyal Hizmetler Dairesi Mağusa Şubesi ile Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’ye birçok kez yapılan ihbarlara rağmen, çocuklar ile ilgilenilmediğini söyledi.

BÖLGE SAKİNLERİ İSYAN ETTİ

Yapılan ihbar üzerine eve gelerek çocukların durumlarını gören Sosyal Hizmet Uzmanları ile polisin, çocuklara yardımcı olmamasını ve insanlık dışı yaşam sürmelerine seyirci kalmalarına isyan eden bölge sakinleri, “Kurtarın bu çocukları” diye yakardılar.

Mağusa’da Gülseren bölgesindeki bir apartmanda ikamet eden ailenin içler acısı durumu yürekleri burktu.

Eşini yeni yıla 3 gün kala kaybeden 34 yaşındaki isminin başharfleri Ü.S. olan kadının, 3 çocuğunu, susuz ve perişan halde yaşam sürmeye mahkûm ettiği ve sokaklara terkettiği bildirildi.

Çocukların bu vahim ve içler acısı durumunun Sosyal Hizmetler Dairesi Mağusa Şubesi’ne ve Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’ye, birçok kez komşuları tarafından bildirildiği, ancak hiçbir önlemin alınmadığı belirtildi.

“BU ÇOCUKLAR AÇ YAŞIYOR”

Kocasını kaybeden, 3 erkek çocuk annesi kadının, kocasının 2 Bin - 2 Bin 500 TL civarındaki emekli maaşını, birlikte yaşadığı adama verdiği, ayrıca kadının fuhuş yaptığı iddia edildi.

Çoğu zaman açlıktan kıvrıldıkları bildirilen, 14 - 15 ve 6 yaşlarındaki çocukların, çöpteki ekmeğe, bozuk süte ve komşuların vereceği yemeğe talim oldukları, zaman zaman hırsızlık yaptıkları bildirildi.

“GÖZLERİ ÖNÜNDE FUHUŞ”

Yaşam sürdükleri evin çöplükten farksız olduğu ve elektrik ile suyun kesik olduğu bildirilirken, çocukların evde, birçok kez annelerini fuhuş yaparken gördükleri belirtildi. Babaları hayatta olmayan çocukların, annelerinin ‘birlikte yaşadığı adam’ tarafından darp edildikleri ve sokağa atıldıkları da Detay Gazetesi'nin edindiği bilgiler arasında.

EVE GELEN ADAM DARP EDİYOR

Geçtiğimiz gün çocuklardan birinin darp edildiği ve olayın polise intikal etmesi üzerine, çocuklar ile kadının ve çocuğu darp ettiği iddia edilen birlikte yaşadığı şahısın Mağusa Polis Müdürlüğü’ne götürülerek ifadelerinin alındığı belirtildi.

“KÜÇÜK ÇOCUK EVLATLIK VERİLDİ”

6 yaşındaki küçük çocuğun bir süre önce Sosyal Hizmetler Dairesi Mağusa Şubesi tarafından geçici olarak bir aileye evlatlık verildiği ancak çocuğun birçok kez evden kaçtığı, 2 kez aracın çarptığı çocuğun geçtiğimiz gün çırılçıplak vaziyette sokakta bulunduğu anlatıldı. Çoğu zaman sokakta yaşam süren çocuklardan birinin hasta olduğu ve ilaç alacak parası olmadığı, diğerinin ise, ‘intihar etmeyi düşündüğünü’ komşularına söylediği bildirildi.

“SOSYAL HİZMETLERE BİLDİRİLDİ”

Çocukların bu vahim ve içler acısı durumunun Sosyal Hizmetler Dairesi Mağusa Şubesi’ne ve Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’ye, birçok kez komşuları tarafından bildirildiği, ancak
hiçbir önlemin alınmadığı belirtildi.

Eve gelerek incelemelerde bulunduğu belirtilen Sosyal Hizmet Uzmanlarının, çocukları bu halde açlığa, yoksulluğa ve bakımsızlığa terketmesi ise bölge sakinlerinin isyanına ve tepkisine neden oldu. 

Bölge sakinleri çocukların içleri acısı durumunu Detay'a anlattılar. Detay Gazetesi'ne konuşan bölge sakinlerinden isminin açıklanmasını istemeyen bir kadın şunları anlattı:

“KURTARIN BU ÇOCUKLARI”

“Yan tarafta bir komşumuz var, kocası yeni yıla 3 gün kala öldü. 3 çocuğu var. Evlerinde elektrik ve su kesik, ev çöplükten farksız ve çocuklar aç yaşıyor. Çocuklar çöpten kuru ekmek ve bozuk süt bulup içiyorlar. Bir deri bir kemik kaldılar. Komşular yemek verirse yerler, vermezse aç kalırlar. Buzdolaplarında ise hamam böcekleri dolaşıyor. 6 yaşındaki küçük çocuğun akli dengesi bozuk, bir
aileye geçici olarak verildi. Herhalde kardeşlerini ve annesini istiyor, kaldığı evden kaçıyor. 2 kez araba çarpttı, geçtiğimiz gün sokakta çırıl çıplak bulundu. Büyükler ise uyuşturucu alıp satıyorlar, bazen hırsızlık yapıyorlar. Kadın maaşını sevgilisi dediği adama veriyor. Çocuklarının önünde, bir paket sigara karşılığında fuhuş yapıyor. Bunu görüp tepki gösteren oğlunu adamlara dövdürüyor. Çocuk komşularına ‘intihar’ edeceğini söylüyor. Öteki ise çok hastaydı ve ona ilaç alacak kimse yok. Ay sonu olduğu için ben de alamadım. Birçok kez Sosyal Hizmetleri ve Mağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube’yi aradık. Gelip bakıyorlar, sonra hiçbir şey yapmıyorlar. Bölgemizdeki bu rezaletleri, özellikle de çocukların bu içler acısı haline şahit olmak bizleri çok üzüyor. Ne olur bu çocukları kurtarın.”

“ÇOCUĞUN BAŞINI DUVARA VURURDU”

Detay'a konuşan bir diğer bölge sakini kadın ise şunları söyledi: “Anneleri çocuklarla ilgilenmez. Maaşını alır, birlikte yaşadığı adama yedirir. Söylentiye göre, adam, kadını döverek parayı elinden alır. Geçen günlerde polis hepsini içeri götürdü. Çocuğu dövmüş ve başını duvara vurmuş. Kadın da oğlunu evden atmış. ‘Nere istersen git, sevgilim evde kalacak’ demiş. Kadın ise, evinde yemek pişirmiyor. Çocuklar aç halde ve komşular, çocukların karnını doyurmaya çalışıyorlar. Evine pislikten çöpten girilmiyor. Komşular bu yaşananlardan çok huzursuz. Ama en önemlisi o çocuklara çok günah, o çocuklar için birşeyler yapın.”

DETAY

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.