1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZİMAĞUSA’DA 5 KİŞİ TUTUKLANDI
GAZİMAĞUSA’DA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

GAZİMAĞUSA’DA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

Gazimağusa’da öğrenciler arasında çıkan tartışmayla ilgili 5 doğulu öğrenci tutuklandı

A+A-

Gazimağusa’da dün Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Öğrenci Konseyi seçimleri yüzünden ülkücü ve Doğulu öğrenciler arasında başlayan tartışmanın kavgaya dönüşmesi nedeniyle başlayan olaylarla ilgili Gazimağusa polisi, Doğu kökenli öğrenci grubundan Mecit Çelik, Ensari Alkan, Süleyman Akdağ, Mehmetali Kaya ve Doğan Kaya’yı tutukladı.

kavga11.jpg

Gazimağusa polisinin olayla ilgili isim bazında belirlediği 21 öğrenciyi ve buna ilaveten hâlâ isimleri tespit edilemeyen 30 öğrenciyi daha aradığı açıklandı.
Polis tarafından tutuklanan 5 Doğu kökenli zanlı, dün Gazimağusa’da mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhlerine 3’er günlük tutukluluk emri alındı.

kavga12.jpg

İsimleri söylemedi
Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli polis subayı müfettiş muavini Ömür Dalkıran’ı tanık olarak dinletti.
Tanık polis, 7 Kasım 2013 tarihinde saat 12.30’da DAÜ Hukuk Fakültesi araç park alanında Öğrenci Konseyi Başkanlık seçimlerinde aday olan Doğucan Dikencik’in tahkikat maksatları bakımından isimlerini söyleyemeyeceği Kürt kökenli şahsılar tarafından vücudunun muhtelif yerlerine sandalye, elleri ve ayakları ile vurarak darp edildiğini söyledi.

kavga13.jpg

Sopalarla dövüldü
Müfettiş Muavini, aynı gün saat 14.30’da Gazimağusa Devlet Hastanesi araç park alanında Doğucan Dikencik’i araçlarıyla hastaneye getiren 4 arkadaşının hastanenin araç park alanında aralarında zanlı 1 Mecit Çelik’in de bulunduğu hâlâ aranan kişiler tarafından sopalarla, elleri ve ayakları ile darp edildiklerini kaydetti.
Ömür Dalkıran, yine aynı gün saat 15.15’te zanlıların, isim bazında tespitleri yapılan 21 kişinin ve isimleri henüz tespit edilemeyen 30 kişinin bulunduğu bir grubun İsmet İnönü Bulvarı üzerinde ellerinde taş ve sopalarla kanunsuz olarak toplanıp yürüyüşe geçtiklerini bildirdi.

Ellerinde taş ve sopalarla yürüyüşe geçen söz konusu grubun halkın huzurunu bozan, korku ve endişe içerisinde bırakacak şekilde davranarak ellerindeki taş ve sopaları atıp Gazimağusa Ülkü Ocakları binasının camlarını kırdıklarını belirten Dalkıran, grubun binanın giriş kapısını kırdığını da belirtti.

olaymagusa.jpg

Kavga ve infial yaratıldı
Tanık polis söz konusu grubun polisi görmesi üzerine dağıldığını söylerken, kanunsuz olarak toplanan grubun kentin en işlek caddesi olan İsmet İnönü Bulvarı üzerinde kavga ve infial yarattıklarını ve halkı endişe içerisine soktuklarını dile getirdi.
Müfettiş Muavini yaşanan olaylar neticesinde İsmet İnönü Bulvarı’nda trafiğin de aksadığını bildirdi.

magusaakav.jpg

Olayla ilgili olarak yürütülen soruşturmada 2 işyerinin güvenlik kameralarının görüntülerinin alındığını ve bazı ifadeler toplandığını anlatan tahkikat subayı Dalkıran, aranan şahısları ve olayın ciddiyetine vurgu yaparak mahkemeden zanlılar aleyhine soruşturma maksatlı üçer günlük tutukluluk emri talep etti.

Zanlıların avukatlığını üstlenen İbrahim Demirtaş tutukluluk talebine itirazda bulunmazken zanlı 2 Ensari Alkan’ın olayların yaşandığı sırada derste olduğunu ve kesinlikle bir olaya karışmadığını söyledi.

Tahkikat subayı Ömür Dalkıran ise durumu araştıracaklarını kaydetti.
Yargıç Ayşen Toroslu, zanlıların soruşturma maksatlı üçer günlük süre ile poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum