1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. GAZİMAĞUSA'DA İKİ TOPLUMLU DENİZ PANAYIRI
GAZİMAĞUSA'DA İKİ TOPLUMLU DENİZ PANAYIRI

GAZİMAĞUSA'DA İKİ TOPLUMLU DENİZ PANAYIRI

Gazimağusa’da 8 Haziran Pazar günü, iki toplumlu Deniz Panayırı (Kataklismos) düzenleniyor.

A+A-

ÇEŞİTLİ KÜLTÜREL VE SPORTİF ETKİNLİKLERİN YER ALACAĞI PANAYIR GÜN BOYU SÜRECEK

Gazimağusa’da 8 Haziran Pazar günü, iki toplumlu Deniz Panayırı (Kataklismos) düzenleniyor.

“Mağusa İnisiyatifi” ile Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren “Mağusa Şehrimiz”in düzenleyeceği panayırda, sportif, kültürel ve dini etkinlikler yapılacak.

8 Haziran Pazar günü, gün boyunca sürecek iki toplumlu Deniz Panayırı, saat 07.30’da Mağusa Suriçi’ndeki Ay. İkserinos Kilisesi’nde ayinle başlayacak. Saat 11.00’de ise Buğday Camii’de (St.Peter & Paul) sema gösterisi ve çağdaş halk dansları gösterisi yer alacak.

Panayırın etkinlikleri saat 14.30’dan itibaren Palm Beach sahilinde açılış konuşmalarıyla başlayacak. Buradaki etkinlikler plaj voleybolu, kano yarışması, Simologrus Orkestrası’nın konseri, Polla Hadjidemetriou’nun şiir dinletisi, Kemal Deleki’nin mani atışması (çatista) ve Emir Gül’ün bağlamayla Türkçe ve Yunanca şarkıları; iki toplumlu dans gösterisi ve Costas Demetriou, Nicos Afxentiou&Dakis’in konseriyle devam edecek.

Deniz Panayırı’nın akşam bölümü, saat 18.30’dan itibaren Mağusa Suriçi’nde, Bandabuliya ve Namık Kemal Meydanı’nda yer alacak. Panayır, Maraşlı Rum kadın yazar tarihçi Annan Marangou rehberliğinde Suriçi’ndeki tarihi yürüyüşünün ardından saat 19.30’da Bandabuliya’da, DAÜ Sanat ve Tasarım Merkezi’nin poster, görüntü sanatları sergisi ve ardından Kıbrıs Havaları Derneği’nin konseriyle tamamlanacak.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.