1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZİMAĞUSA'DA KAÇAK İÇKİ SKANDALI!
GAZİMAĞUSA'DA KAÇAK İÇKİ SKANDALI!

GAZİMAĞUSA'DA KAÇAK İÇKİ SKANDALI!

Gazimağusa Serbest Limanı, kaçakçıların ana giriş kapısı oldu.

A+A-

Yüzlerce paket sigara kaçakçılığından sonra bu kez kaçak içkiler Mersin limanı’nda bir süre saklandıktan sonra kaçakçılığı meslek edinen bazı kişiler tarafından gizlice Gazimağusa limanı’na götürülüyor. 

Kanal T haber merkezine gelen kaçak içki ihbarını değerlendiren  haber ekibi, içki dolu ambarları  yerinde görüntüledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Mersin Limanında saklanan tarihi geçmiş ve Türkiye Piyasalarında satılamayan içkiler belirli bir süre bu limanda bekletildikten sonra Kuzey Kıbrıs’taki bazı firmalar aracılığı ile Gazimağusa Serbest Liman bölgesinden ülkemize getiriliyor.

Bir ihbarı değerlendiren, Kanal T haber ekibi beraberinde Ulusal Birlik Partisi Mağusa Milletvekili Ersan Saner ve UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu ile Mağusa Limanı’na gitti. Güçlükle içeriye giren vekiller ve ekibimiz içki dolu ambarları gezdi ve bu skandal olayı görüntülemeyi başardı.

Kaçak içkilere yeni ambalaj
KKTC'ye gelen bu içkiler Mağusa Limanı’nda depolanıyor ve yeniymiş gibi yeniden ambalajlanıp, kutulanıyor.


Tarihi geçmiş olduğu sanılan ve bir şekilde piyasaya sürülen bu içkiler vatandaşları zehirleyebilir. Geçtiğimiz yıllarda da hatırlanağı üzere Türkiye’de sahte içki skandalı ortaya çıkmış ve içkileri tüketen kişiler yapılan tedavilere yanıt vermeyerek hayatlarını kaybetmişlerdi. Bu noktada Sağlık Bakanlığı’nın bu içkilerin piyasaya sürülürken denetimini yapıp yapmadığı merak konusu

Başbakan yorgancıoğlu olayın üzerine gidecek mi?

Kanal T ekibi ve milletvekilleri bölgedeyken 1138 koli içkinin piyasaya sürülmek için hazırlandığı bilgisi elimize geldi. Bu bilgi üzerine UBP Gazimağusa Milletvekilleri  bu kez Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile irtibata geçti. 

Özkan Yorgancıoğlu milletvekillerine konu ile ilgileneceğini ve o kolilerin piyasaya sokulmaması için gerekeni yapacağını söyledi.

Başbakan Yorgancıoğlu'nun konuyla ilgili ne yapacağı merak konusu oldu... 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.