1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZİMAĞUSA’DA KATLI OTOPARK ŞART
GAZİMAĞUSA’DA KATLI OTOPARK ŞART

GAZİMAĞUSA’DA KATLI OTOPARK ŞART

Gazimağusa’da katlı otopark şart

A+A-

Gazimağusa’daki resmi dairelerin bulunduğu Namık Kemal Mahallesi Muhtarı Mehmet Aydın, gündüz yaşanan araç yoğunluğuna dikkat çekerek yetkililere çağrı yaptı:.

Gazimağusa’daki Namık Kemal Mahallesi’nin Muhtarı Mehmet Aydın, bölgenin sıkıntılarını aktardı. Resmi dairelerin mahallesinde bulunduğunu belirten Aydın, park yeri ile su sıkıntısının mahallenin en önemli sorunları  arasında bulunduğunu ifade etti.

Suların çeşmelerden daha önce kesintisiz olarak 24 saat aktığını söyleyen Aydın, son 6 ay büyük bir su sıkıntısı yaşadıklarını ve suların eskisi gibi düzenli akmadığını, kısıtlı olarak aktığını ve sık sık kesildiğini söyledi. Uzun yıllar su sorunu yaşamadıklarını anlatan Aydın, son 6 ay içerisinde yaşadıkları bu sorunun bir an önce giderilmesini istedi.

Umumi tuvalet olmaması sorun

Gazimağusa’da ki resmi dairelerin Namık Kemal Mahallesinde bulunduğunu belirten Aydın, bu bağlamda bölgenin yaklaşık olarak bin 500 olan nüfusunun gündüz saatlerinde daha da fazla arttığını ve bölgeye bu yüzden bir umumi tuvalet yapılmasının gerekli olduğunu savundu.

Yaz ayları içerisinde olduğumuza işaret eden Mehmet Aydın, aşırı sıcaklardan dolayı çöplerin belirli bir süreden sonra çok kötü koku yaydığına dikkat çekerek çöp arabalarının her gün çöpleri toplaması gerektiğine vurgu yaptı.

Kuru ot tehlikesi

Sahipsiz olan arsaların temizlenmesi gerekliliğine de değinen Aydın, bu arsalarda bulunan kuru otlardan çıkabilecek bir yangının tüm mahalleyi sarabilecek tehlikede olduğu uyarısında bulunarak, önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Katlı otopark şart

Aydınlatmanın yeterli olmadığını belirten Aydın, Gazimağusa’nın en önemli bölgeleri arasında bulunan mahallesinde bu sorunun bir an önce giderilmesini istedi. Kaymakamlık, Belediye, Mahkeme, Sosyal Hizmetler dairesi gibi birçok önemli yerin mahallesinde bulunduğunu aktaran Aydın, özellikle sabah saatlerinde bölgeye binlerce araç geldiğini ve park yeri bulmakta büyük sıkıntı yaşandığını belirtti. Sabah saatlerinde trafik keşmekeşinin yaşandığına da dikkat çeken Aydın, mahalleye katlı otopark yapılmasının şart olduğunu savundu.

Hayvanat bahçesine destek verilsin

Mahallesinde bulunan çocuk parkının düzenlenmesi gerektiğini belirten Aydın, ayrıca parkın yanında bulunan Hayvanat Bahçesi işletmecisinin de belediye tarafından desteklenmesinin gerekli olduğunu söyledi.

 

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.