1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZİMAĞUSA'DA KÜRTÇE YÜRÜYÜŞ
GAZİMAĞUSA'DA KÜRTÇE YÜRÜYÜŞ

GAZİMAĞUSA'DA KÜRTÇE YÜRÜYÜŞ

GAZİMAĞUSA'DA KÜRTÇE YÜRÜYÜŞ

A+A-
Gazimağusa’da, dün akşam Doğu Akdeniz Üniversitesi önünde toplanan “Kobani ile Dayanışma Platrormu” üyeleri, Gazimağusa  Sulu Çemberde son bulan bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. 
Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş esnasında  eylemciler “Kobani IŞİD’ e mezar olacak” şeklinde sloganlar attı. 
Yürüyüş sırasında  birçok Kürtçe ve özellikle  Teröristbaşı Abdullah Öcalan lehinde atılan  sloganlar dikkat çekti. 

 

Polis kuş uçurtmadı
Gazimağusa Polis Müdürlüğü yürüyüş boyunca adeta kuş uçurtmadı ve   güzargahta  her köşeye onlarca polis yerleştirdi. Polisin geniş güvenlik önlemleri sayesinde yürüyüş boyunca en ufak bir gerginlik  yaşanmadı.

 

Türkçe ve Kürtçe basın açıklaması
Sulu çemberde sona eren yürüyüş sonrasında Türkçe ve Kürtçe basın açıklaması okundu. Viyan Karabulut isminde bir öğrenci Kürtçe açıklama yaptı. Daha sonra ise Mehmet Işık adlı öğrenci Türkçe basın açıklamasını okudu.

 

“IŞİD kapitalist sömürgecilerin piyonudur”
 Mehmet Işık, IŞİD terör örgütünün gözünü Ortadoğu’ya diken kapitalist sömürgeci devletlerin piyonu olarak onlardan aldığı silah ve mühimmatlarla  45 günü aşkın bir süredir Kobani’ye  saldırmakta olduğunu söyledi. Kadınlara IŞİD terör örgütü tarafından tecavüz edildiğini öne süren Işık, bazı kadınların kaçırılarak köle pazarlarında satıldığını iddia etti.

 

Koalisyon güçleri gerekli yardımı göndermiyor
IŞİD ile mücadele için oluşturulan uluslararası koalisyonun gerekli yardımı göndermediğini savunan Işık,  insanlık için Kobani çağrısı ile  tüm dünyada yapılan küresel eyleme Kıbrıs’tan bir destek sağlamak ve halkların kardeşliğini yükseltmek için sokaklarda olduklarını belirtti. Işık, “İmhacı katliamcı zihniyetlere ve onların halk düşmanı çetelerine karşı verilen insanlık mücadelesini sahipleniyor ve Kobani direnişini selamlıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. Grup daha sonra olaysız dağıldı.
Diyalog
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.