1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZİMAĞUSA'DA SOKAK SAKİNLERİ ARTIK BIKTI
GAZİMAĞUSA'DA SOKAK SAKİNLERİ ARTIK BIKTI

GAZİMAĞUSA'DA SOKAK SAKİNLERİ ARTIK BIKTI

GAZİMAĞUSA'DA SOKAK SAKİNLERİ ARTIK BIKTI

A+A-

Yenişehir bölgesinde bulunan Karanfil ve Akasya Sokaklarının Gazimağusa Belediyesi çalışanları tarafından temizlenmemesi mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Mahalleli siyasi nedenle temizliğin durdurulduğunu iddia etti.

Gazimağusa’da bulunan Yenişehir Mahallesi’ne bağlı Karanfil ve Akasya isimli sokaklarda bir süredir belediye çalışanları tarafından temizlik yapılmıyor. Her iki mahallede de yemek artıkları, kağıtlar ve çöpler kaldırım kenarlarında birikerek çevre kirliliğine neden olurken, mahalleli bölgedeki diğer mahallelerin temizliğinin rutin olarak yapıldığını ancak iki sokağın siyasi nedenlerden dolayı temizliğinin yapılmadığını iddia etti. Yaşanan çevre kirliliğinden rahatsızlık duyan bazı mahalleliler, Gazimağusa Belediyesi’ni protesto etmek amacı ile dün kürek ve süpürge ile işe koyuldu.

“Neden temizlik ve aydınlatma parası ödüyoruz?”
Siyasi nedenler dolayısı ile mahallelerinin bilinçli olarak temizlenmediğini söyleyen Kader Aşçıoğlu, haftalardır sokaklarda yiyecek atıkları ve çöplerin süpürgeci çalışanlar tarafından temizlenmediğini söyledi. “Belediye başkanı İsmail Arter 53 kişinin işe alındığını söylüyor. 53 çalışanın 1 tanesinin bile yolu buraya düşmedi mi?” diyen Aşçıoğlu, “Sokakları da biz temizleyeceksek neden temizlik ve aydınlatma parası ödüyoruz o zaman?” şeklinde tepkisini dile getirdi.

“Yapamıyorsanız o koltuktan kalkın”
Karanfil ve Akasya Sokaklarında yaşayan çocukların pislikler nedeni ile sokakta oyun oynayamadığına dikkat çeken Özcan Guda ise mahallelinin kendi bahçelerini temizlediğini ancak yollardaki pisliklerin rüzgarın etkisi ile evlerin bahçesine kadar doluştuğunu ifade etti. “Arter belediyecilik görevlerini yerine getirsin de ona göre seçimlerde vaatte bulunduğu tramvay ve otopark projelerini gerçekleştirsin” diyen Guda, “Bu işi yapamıyorsanız o koltuktan kalkın” diyerek Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i sert bir dille eleştirdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.