1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GAZİMAĞUSA’DA TOPLU TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
GAZİMAĞUSA’DA TOPLU TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GAZİMAĞUSA’DA TOPLU TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gazimağusa, İskele ve Karpaz bölgelerindeki 4 yolun toplu temel atma töreni gerçekleştirildi.

A+A-

LEFKOŞA KAYNAKLI 4 YOL PROJESİNİN UZUNLUĞU  22 KİLOMETRE, İHALE BEDELİ İSE 19,6 MİLYON TL

BAŞBAKAN KÜÇÜK: “ANAVATAN’LA İYİ DİYALOĞUN DEVAMI YATIRIMLARIN DA ARTARAR BİR ŞEKİLDE DEVAMINI SAĞLADI”


BAKAN S ANER: “124 KİLOMETRELİK BÖLÜNMÜŞ YOLA 3 YIL İÇİNDE 126 KİLOMETRE EKLEDİK”

Gazimağusa, İskele ve  Karpaz bölgelerindeki 4 yolun toplu temel atma töreni gerçekleştirildi.

Lefkoşa kaynaklı olarak gerçekleştirilen, Gazimağusa-Yeni Hastane Bölünmüş Yolu,  İskele-Ardahan Yol Projesi, Kantara Kavşağı-Mersinlik Yol Projesi ile  Yenierenköy- Dipkarpaz  2. Etap Yol Projesi’nin toplu temel atma töreni, Başbakan İrsen Küçük, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat  Atun ve Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu’nun da katılımıyla Gazimağusa Devlet Hastanesi Tuzla Kavşağı’nda gerçekleştirildi.

4 projenin toplam uzunluğu yaklaşık 22 kilometre. İhale bedeli ise  yaklaşık 19 milyon 600 bin TL.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük, temel atma töreninde yaptığı konuşmada,  2010 yılından itibaren aldıkları tedbirlerle ülkenin çehresini modern bir yapıya dönüştürmekte olduklarını ifade etti. Ülkeye yatırımlarda Türkiye’nin büyük katkıları olduğunu söyleyen Küçük,  “Anavatan’la iyi diyalogun devamı yatırımların da artar bir şekilde devamını sağladı” dedi.

Başbakan Küçük, yolu, suyu ve elektrik enerjisi olmayan bir ülkenin kalkınmadan bahsetmesinin mümkün olamayacağını belirterek, bu 3 konudaki altyapılara büyük önem verdiklerini  ifade etti.
Kalkınma programlarında altyapı yatırımlarına büyük önem verdiklerini vurgulayan Küçük,  “Çünkü biz ülkemizi kalkındırmak isteriz, insanımızın daha emniyetli bir şekilde yollarda seyahat etmesini isteriz” diye konuştu.

Başbakan Küçük, geçmiş yıllara bakıldığında yol projelerine ayrılan bütçenin 8 milyon TL olmakla birlikte bu bütçenin 2 milyon TL’ye kadar düştüğünü, kendi hükümetleri döneminde 2011 yılında 35 milyon TL, geçen yıl ise 115 milyon TL olarak gerçekleştiğini kaydetti.

KKTC’deki altyapı projelerine katkıları nedeniyle Türkiye Başbakanı recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümetine teşekkür eden Başbakan Küçük,  altyapı projelerini 75 milyon metre küp suyun getirilmesiyle taçlandıracaklarını söyledi.

KKTC’deki isale hatlarıyla birlikte yaklaşık 1,5 milyar TL’yi bulacak olan projenin Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkına hediyesi olduğunu söyleyen Küçük, su projesinin planlandığı gibi sürmekte olduğunu, 2014 yılı Ocak ya da Şubat ayında suyun akmaya başlayacağını belirtti.

Küçük, Türkiye’den suyla birlikte elektrik getirilmesiyle ilgili çalışmaların da sürdüğünü söyledi.

SANER

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner de, 2,5 ay önceki Ankara kaynaklı projelerin temel atma töreninin ardından bugün de Lefkoşa kaynaklı 4 projenin temelinin atıldığını ifade etti.

“Bir yerde değil, 4 yerde birden temel atıyoruz” diyen Bakan Saner, temeli atılan yollar hakkında bilgi verdi. 2010 yılında göreve geldiklerinde 124 kilometre bölünmüş yol olduğunu ifade eden Saner, 3 yıl içinde bu yollara 126,5 kilometre bölünmüş yol eklediklerini kaydetti.

Bakan Saner, beklenmedik olaylar nedeniyle  erken seçim kararı alındığına işaret ederek, 70 kilometrenin üzerindeki  4 yolun temel atma törenini de 2,5 ay sonra yine kendilerinin gerçekleştireceklerini kaydetti.

Bakan Saner,  KKTC’deki yol standartlarının yükseltilmesi ve güvenliğinin artırılması konusunda bir çok ilklere imza attıklarını belirterek, 2010 yılında 37,6 kilometre olan aydınlatılmış yolun bugün 86 kilometreye çıktığını söyledi.

KKTC’de yollarda ilk kez baş üstü levhalar konulduğunu kaydeden Saner, 50 adet daha baş üstü levhasının önümüzdeki ayın sonuna doğru tamamlanmış olacağını belirtti.

Yol standartlarının yükseltilmesinin ölümlü kaza oranlarını da ciddi şekilde düşürdüğünü vurgulayan Saner, 2010 ve 2011 yıllarında kazalarda ölen sayısı 44 ve 45 iken bu sayının  geçen yıl  Avrupa rakamlarının da altında, 24 olduğunu söyledi.

Bakan Saner bir istatistiğe de dikkat çekerek, ölümlü kazaların yüzde 96’sının tek gidiş-geliş yollarda gerçekleştiğini söyledi.

Mevcut yolların yüzde 35 genişletildiğini, yollara Avrupa standartları getirildiğini, yol güvenliğinin artırıldığını yineleyen Saner, tüm bu çalışmaların  ülke insanının hayatını kolaylaştırmak için olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.