1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. GAZİMAĞUSA’DA UYUŞTURUCU DENETİMİ
GAZİMAĞUSA’DA UYUŞTURUCU DENETİMİ

GAZİMAĞUSA’DA UYUŞTURUCU DENETİMİ

Gazimağusa ilçe genelinde uyuşturucu denetimi gerçekleştirdi.

A+A-

Gazimağusa Emniyet Kurulu ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Gazimağusa ilçe genelinde uyuşturucu denetimi gerçekleştirdi.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun İlçe Emniyet Kurulları ile yaptığı toplantıda alınan kararlar çerçevesinde Gazimağusa Kaymakamlığı ilçede uyuşturucu denetimi gerçekleştirdi.

Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu başkanlığında, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Başkan Yardımcısı Yeşim Gürçınar, üye Gülten Aşık Aygün, Kaymakamlık Müfettişi Osman Kebapçı, Cürümleri Önleme Şubesi’nden Müfettiş Muavini Asım Başaranel, Temel Sağlık Dairesi Müfettişi Filiz Tayfun, Çalışma Dairesi Müfettişi Emel Dolu ve Gazimağusa Belediyesi zabıtalarının katıldığı çalışmada, Sakarya, Karakol, DAÜ Kampüs etrafı  ve Maraş bölgelerindeki internet kafe, bet ofis, restorant, market, kahvehane, büfe, alkollü içki satışı yapan yerler ve gençlik için risk oluşturduğu düşünülen mekanlar denetlendi.

Yapılan denetimlerde sigara yasağına uymadığı tespit edilen internet kafe işletmecilerine yasal çerçevede cezalar kesilerek uyarıldı.

Bet ofislerde yapılan denetimlerde ise gençlerin girişleri konusunda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Denetimlerde alkol satış yapan market ve diğer açık işyerleri de kontrol edildi.

Maraş bölgesinde yapılan kontrollerde ise alınan bir ihbar üzerine ‘bally’ kullanılan metruk bir binada da incelemelerde bulunuldu.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, yaptığı açıklamada, Girne Kaymakamlığı’ndan sonra konuya duyarlılık göstererek kısa sürede Komisyonla işbirliği halinde denetimler başlatan Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu’na teşekkür etti.

Devlet kurumlarının iyi organize olması durumunda yapılacak denetimlerle halkın beklentilerinin yerine getirileceğinin en güzel örneğinin verildiğini kaydeden Karaokçu, Gazimağusa Belediyesi, Gazimağusa Polis Müdürlüğü, Çalışma Dairesi, Temel Sağlık Dairesi ve denetimlere katkı koyan herkese teşekkürü bir borç bildiğini de söyledi.

Gençler ve çocuklar için tehdit unsuru haline gelen ‘bally’ sorunu konusunda hazırladıkları yasa tasarısı çalışmasını tamamladıklarını ifade eden Karaokçu, tasarının yasalaşması ile birlikte ‘bally’ satışının denetim altına alınacağını ve cezai yaptırımlar getirileceğini kaydetti.

Denetimlerin gündüz ve gece rutin hale getirilmesi konusunda Gazimağusa Kaymakamlığı ile görüş birliği içinde olduklarını belirten Karaokçu, denetimlerin tüm ilçelerde yapılmasına yönelik çalışmalarının da sürdüğünü söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.