1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZİMAĞUSA’DA VE SURLARİÇİ’NDE AYİN...
GAZİMAĞUSA’DA VE SURLARİÇİ’NDE AYİN...

GAZİMAĞUSA’DA VE SURLARİÇİ’NDE AYİN...

Ortodoks Hıristiyan âleminin dini bayramlarından olan Paskalya öncesindeki “kutsal cuma” günü (18 Nisan 2014) Gazimağusa’daki Ay. Yorgos Kilisesi’nden Hz. İsa’nın temsili mezarının çıkartılıp ;

A+A-

ORTODOKS HIRİSTİYANLAR İÇİN PASKALYA ÖNCESİ “KUTSAL CUMA” GÜNÜ AY. YORGO KİLİSESİ’NDE AYİN VE SURLARİÇİ’NDE AYİN ALAYI YAPILACAK

“GALANOS MAĞUSA’NIN, KAYALP MAĞUSA-SURLARİÇİ’NİN BELEDİYE BAŞKANI”

Ortodoks Hıristiyan âleminin dini bayramlarından olan Paskalya öncesindeki “kutsal cuma” günü (18 Nisan 2014) Gazimağusa’daki Ay. Yorgos Kilisesi’nden Hz. İsa’nın temsili mezarının çıkartılıp surlariçi sokaklarında dolaştırılacağı (ayin alayı), bu seremoniyi “Konstantia-Mağusa Metropoliti” Vasiliu’nun yöneteceği haber verildi.

“GALANOS MAĞUSA’NIN, KAYALP MAĞUSA-SURLARİÇİ’NİN BELEDİYE BAŞKANI”

Alithia “Mağusa’da! Kutsal Cuma... Aleksis Galanos ve Oktay Kayalp Ay. Yorgo’dan Ayin Alayı Olması İçin Tarihi Karar” başlıklı haberinde tarihi diye nitelendirdiği bu kararın dün sözde “Mağusa Belediye Başkanı” Aleksis Galanos ve “1960 Anayasası tahtında Mağusa Surlariçi’nin Belediye Başkanı” olarak nitelediği Oktay Kayalp tarafından alındığını yazdı.

Kayalp ve Galanos’un dün Mağusa kökenli Rumların ziyaret ettiği (gazetenin ifadesiyle “Ay. Nikolau”) Namık Kemal Meydanı’nda görüştüğünü belirten gazete Galanos’un, sözde “Mağusa Belediye Meclisi”nin geçen Çarşamba akşamı İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın konuşması sırasında Limasol’da meydana gelen olaylar konusunda aldığı kınama kararını Kayalp’a ilettiğini yazdı.

Politis haberi manşetten “Mağusa Surlariçi’nde Barış Ayini... Kutsal Cuma Mağusa’da Barıştan Yana Ayin Alayı” başlığıyla okurlarına aktardı.

Gazete “ELAM’ın Limasol’da Mehmet Ali Talat’a karşı şiddetinin yarattığı ortama yumuşama Mağusa’dan geldi. Mağusa Belediye başkanları Aleksis Galanos ve Oktay Kayalp dün Ay. Nikolau Katedrali karşısında ve Ay. Yorgo ayini için orada bulunan 600 Kıbrıslı Rum’un önünde, 18 Nisan Kutsal Cuma günü Ay. Yorgo Kilisesi’nde ayin, ortaçağ Mağusa kenti içerisinde (surlariçi) ayin alayı gerçekleştirileceğini birlikte açıkladılar” ifadesini kullandı.

KAYALP VE GALANOS KARARI NAMIK KEMAL MEYDANI’NDA AÇIKLADI

Gazete Kayalp ve Galanos’un bu kararının, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos’un, ELAM’ın faaliyetinin halen Rumların KKTC’deki kiliselerde dini vecibelerini yerine getirmelerini olumsuz etkilediği açıklamasının hemen ardından geldiğine dikkat çekti.

Gazete Galanos’un Politis’e söylediklerini şöyle aktardı:

“Hz. İsa’nın temsili mezarının kiliseden çıkartılıp kent sokaklarında gezdirilmesiyle gerçekleştirilecek ayin alayına Kıbrıs’taki yabancı ülke büyükelçileri ile aralarında Başpiskopos II. Hrisostomos ve Kıbrıslı Türklerin Müftüsü’nün de bulunduğu iki toplumun yetkilileri davet edilecek.”

GALANOS “YUNAN BAYRAĞI BARBARLIĞIN SİMGESİ DEĞİLDİR”

ELAM mensuplarının Çarşamba gecesi çıkardıkları olaylarda Yunan bayrağı kullanmalarını da eleştiren Galanos “ELAM’ın hedefi işgal bölgelerindeki kiliselerin kapatılması iseydi, bunu başaramadı. Yunan bayrağı kültürün simgesidir barbarlığın değil. provokatör çıkarların onu kirletmeye hakkı yoktur” dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.