1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZİMAĞUSA’NIN 40. KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ YARIN...
GAZİMAĞUSA’NIN 40. KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ YARIN...

GAZİMAĞUSA’NIN 40. KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ YARIN...

Gazimağusa, yarın 40. kurtuluş yıldönümünü kutlayacak.

A+A-

Gazimağusa, yarın 40. kurtuluş yıldönümünü kutlayacak.

1974 Mutlu Barış Harekatı’nın ikinci aşamasında kurtarılan Gazimağusa’nın 40. kurtuluş yıldönümü yarın iki ayrı törenle kutlanacak. İlk tören Zafer Anıtı’nda, ikinci tören Polat Paşa Bulvarı’nda yer alacak.
Zafer Anıtı’ndaki tören saat 17.30’da başlayacak. Tören, protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle tamamlanacak.

Polat Paşa Bulvarı’ndaki tören ise saat 18.00’de, kaymakam, komutan ve belediye başkanının, askeri birlikler ile halkın bayramını kutlamasıyla başlayacak. Tören, İstiklal Marşı'nın okunması eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in konuşması, öğrencilerin şiirlerini okuması ve Gazimağusa 4. Alay Komutanlığı’ndan bir subayın konuşmasının ardından yapılacak tören geçişi ile tamamlanacak.

LEFKE’NİN KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ CUMARTESİ KUTLANACAK

Bu arada Lefke’nin kurtuluşu ve şehitleri anma töreni Cumartesi günü yapılacak.

Şehitleri anma töreni, saat 08.30’da Lefke Kemal Özalper Şehitliği’nde yer alacak. Tören, protokol sırasına göre çelenk koyma, saygı duruşu, ihtiram atışı, İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesinin ardından şehitler için dua okunmasıyla tamamlanacak.

Kurtuluş törenleri ise saat 17.00’de Kaymakamlık Binası önünden yapılacak kortej yürüyüşüyle başlayacak. Asıl tören kortejin ardından saat 18.00’de Lefke Atatürk Parkı önünde yer alacak.

Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayacak tören programında, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da törene katılacağı ve bir konuşma yapacağı yer alıyor.

Tören, folklor gösterileri, şiir dinletileri ve Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’nın konuşmasının ardından resmigeçit töreniyle tamamlanacak. Törenin ardından saat 20.00’de “Lefke Türk Spor Kulübü Fotoğraf Sergisi” açılışı yapılacak. Açılış festival alanında yer alacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.