1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZİMAĞUSA'NIN KURTULUŞU TÖRENLERLE KUTLANDI
GAZİMAĞUSA'NIN KURTULUŞU TÖRENLERLE KUTLANDI

GAZİMAĞUSA'NIN KURTULUŞU TÖRENLERLE KUTLANDI

KIBRIS BARIŞ HAREKATI’NIN İKİNCİ AŞAMASININ 41. YILDÖNÜMÜ...

A+A-

GAZİMAĞUSA'NIN KURTULUŞU TÖRENLERLE KUTLANDI

Gazimağusa'nın kurtuluşunun 41. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın ikinci aşamasında kurtarılan Gazimağusa'nın 41. kurtuluş yıldönümü kutlamaları Zafer Anıtı önünde ve Polat Paşa Bulvarı’nda düzenlenen iki ayrı törenle yapıldı.

Törenlere Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Kıbrıs Barış Kuvvetleri Komutanlığı Gazimağusa Merkez Komutanı Hava Savunma Albay Fahri Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı 4. Piyade Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Akın Örsdemir, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa milletvekilleri, siyasi parti, üniversite, dernek kurum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Zafer Anıtı önündeki tören, çelenklerin anıta sunulmasıyla başladı ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tamamlandı. Bu törenin ardından Polat Paşa Bulvarı’nda düzenlenen tören ise Kaymakam, Gazimağusa Belediye Başkanı ve komutanın birlikleri denetlemesi ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

İstiklal Marşı’nın okunması ile süren tören, 4. Piyade Alay Komutanlığı’ndan Piyade Üsteğmen Ali Özüak'ın konuşması, şiir okunması ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'in konuşmasının ardından tören geçişi ile son buldu.

ÖZÜAK
Piyade Üsteğmen Ali Özüak yaptığı konuşmada, bugün şanlı bir direnişin zaferle kutlandığı Gazimağusa'nın kurtuluşunun 41. yıldönümünü kutladıklarını belirterek, törene katılanlara tarihten örnekler verdi ve milli mücadele yılları ile Kıbrıs Türk halkının çektiği acıları anlattı.

Özüak, zorlu günlerden geçen Gazimağusa halkının 15 Ağustos 1974 tarihindeki kurtuluş gününe kadar çektiği acıları ve verdiği mücadeleleri anımsatarak, Türkiye'nin Kıbrıs’a, adada Türklere karşı süren vahşeti durdurmak için geldiğini ve böylece Kıbrıs Türk halkının özgürlüğüne kavuştuğunu kaydetti.

Direniş yıllarının ardından Mağusa'ya "Gazi" ünvanı verildiğini ifade eden Özüak, Gazimağusa'nın sonsuza dek Türk kalacağını vurguladı.

Özüak, GKK ve TSK'nın Kıbrıs'ta Türk varlığının korunması için elinden geleni yapmaya her zaman hazır olduğunu ifade ederek, şehitleri rahmet, gazileri minnetle andı.

Canbulat ve Özgürlük Ortaokulu öğrencisi Arife Güngör de, “Dalgalan Şanlı Bayrağım” isimli şiiri okudu.

ARTER
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise konuşmasında, Gazimağusanın 41. kurtuluş yıldönümünü o günkü aynı heyecanla kutladıklarını ifade ederek, kutlamaların, o günkü ruh, anlayış ve kararlılığın geleceğe taşınması açısından önemli olduğunu kaydetti.

Arter, kurtuluş bayramının varoluş günü olduğuna, tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkalarının çizdiğine işaret ederek, mücadele yıllarını görmeyen gençlere bu mücadelenin anlatılması ve geleceğin refah ve garanti altına alınması için herkese görev düştüğünü belirtti.

Gazimağusa’yı halk ile birlikte geleceğe taşımak için çalıştıklarını anlatan Arter, Gazimağusa Belediyesi’nin çalışmalarının halkın daha refah bir kentte yaşaması odaklı olduğunu vurgulayarak, şehitleri rahmetle andı.

Tören, resmi geçit ile tamamlandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.