1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZİMAĞUSA'YA YAKLAŞIK BİR AYDIR SU VERİLEMİYOR
GAZİMAĞUSA'YA YAKLAŞIK BİR AYDIR SU VERİLEMİYOR

GAZİMAĞUSA'YA YAKLAŞIK BİR AYDIR SU VERİLEMİYOR

Gazimağusa'ya yaklaşık bir aydır su verilemiyor

A+A-

“GAZİMAĞUSA’YA BİR AYI AŞKIN SÜREDİR SU VERİLEMİYOR”

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Güzelyurt su hattındaki patlak ve sorunlardan dolayı Gazimağusa’ya bir ayı aşkın süredir su verilemediğine işaret ederek, vatandaşlara su tasarrufu çağrısında bulundu.

Arter, Türkiye’den gelen suyun fiyatının tartışıldığını, ancak Mağusa’nın fiyatla ilgili şansının olmadığını, olmayan bir suyun konuşulduğunu ve fiyat konusundan daha önemli olanın Gazimağusa’ya yeterli, sağlıklı ve basınçlı suyun verilmesi olduğunu belirtti.

İsmail Arter yazılı açıklamasında, Gazimağusa’da yaşanan su sıkıntısı ve Türkiye’den gelen su konusuna değindi.

Arter, Su İşleri Dairesi’nin Lefkoşa-Gazimağusa arasında büyük sanayi bölgesindeki su hattının 400 metrelik kısmında yapacağı tamirat çalışmalarının hafta sonuna kadar bitirilmesinin planlandığını kaydetti.

Uzun bir süredir Gazimağusa’ya gelen suyun tamamen kesik olmasının büyük sıkıntıya neden olduğuna işaret eden Arter, Güzelyurt hattıyla birlikte kente su sağlayan 2. büyük su kaynağı olan belediyeye ait deniz suyu arıtma tesisinden ancak şehrin ihtiyacının yüzde 50’si oranında su sağlanabildiğini ve bölgelere dönüşümlü olarak su verildiğini kaydetti.

Arter, aslında bu durumun tüm Kuzey Kıbrıs’ta aynı olduğunu ifade ederek, Türkiye’den gelen suyun bu sorundan kurtulmaları açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti, fakat zamanında yapılamayan çalışmalardan dolayı bu suyun hazır hale gelemediğini belirtti.

“SU KONUSU AĞUSTOS’TA NETLEŞİR”

Arter, Türkiye’den gelen su konusunun hem teknik hem idari anlamda hazır hale gelmediğini, konunun Ağustos ayı başında netleşmesinin öngörüldüğünü, bu süreç devam ederken de susuzluk yaşandığını ve Güzelyurt’tan Gazimağusa’ya gelen su miktarının sıfır noktasında olduğunu kaydetti.

Şehrin ihtiyacının yarısının denizden su arıtmadan karşılandığını, kuyulardan su sağlandığını ancak günlük 5 bin ton açıkları olduğunu, bölgelere 4-5 günde bir dönüşümlü olarak su verebildiklerini ve bu yüzden su tasarrufu yapılması için vatandaşlara çağrıda bulunduklarını söyleyen Arter, Güzelyurt’tan su gelmemesinin nedeninin suyun azalmasının yanında Lefkoşa bölgesindeki büyük arızadan kaynaklandığını işaret etti.

“DEPOLAR BOŞ”

Devlet Su İşleri ile yaptıkları görüşmelerde arızanın hafta sonuna doğru düzelebileceğinin bilgisini aldıklarını ifade eden Arter, “Belediyenin depolarında su vardır ve belediye bunu iyi dağıtamıyor” diye bir durum olmadığını, depoların boş olduğunu ve denizden arıtılan suyun düzenli olarak dağıtıldığını kaydetti.

“TÜRKİYE’DEN GELEN SUDA FİYATTAN DAHA ÖNEMLİ OLAN SU…”

Arter, sıkıntının giderilmesi ve hafta sonundan itibaren su dağıtımının düzene girmeye başlamasını ümit ettiğini belirterek, “Türkiye’den gelen suyun bir disiplin içinde dağıtılması sağlandıktan sonra su sıkıntısı kalmayacaktır” dedi.

İsmail Arter, suyun fiyatının tartışıldığını, ancak Mağusa’nın fiyatla ilgili şansının olmadığını, olmayan bir suyun konuşulduğunu, fiyat konusundan daha önemli olanın; Gazimağusa’ya yeterli, sağlıklı ve basınçlı suyun verilmesi olduğunu söyledi.

Arter, Tarım Bakanlığı’nın suyun fiyatı konusunda mesai harcadığını, Bakan Nazım Çavuşoğlu’nun da fiyatın kabul edilebilir olması için çalışmaları olduğunu ifade ederek, halka susuzluk yaşatmamak için Ağustos ayına kadar olan süreyi nasıl getireceklerinin önemli olduğunu, bu yüzden sudaki durum düzelene kadar ihtiyatlı kullanılması gerektiğin kaydetti.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.