1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. GAZZE‘DE EN KANLI GÜN
GAZZE‘DE EN KANLI GÜN

GAZZE‘DE EN KANLI GÜN

Gazze‘de en kanlı gün

A+A-

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, 1 İsrail askerini esir aldıklarını bildirdi.

Gazze'de İsrail saldırıları başladığından bu yana en kanlı gün yaşandı. Şecaiye bölgesinde katliama neden olan bombardımanda 65 kişi yaşamını yitirdi, 288 yaralı var. İsrail ordusundan akşam saatlerinde yapılan açıklamada sadece bugünkü çatışmalarda 13 İsrail askerinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Bu rakam yıllardır süren çatışmalarda İsrail'in bir günde yaşadığı en büyük kayıp olarak tarihe geçti. İsrail kara operasyonu başlattığı tarihten itibaren 18 askerini kaybetti.

Dün akşam saatlerinden bu yana yoğun bombardıman altındaki Gazze’nin Şecaiye bölgesinden binlerce Filistinli kaçmaya başladı. 13'üncü gününe giren operasyonda ölen Filistinlilerin sayısı 420'ye ulaştı.

AFP muhabirinin bölgeden bildirdiği habere göre Şecaiye'de ağır bombardımanın ardından sokaklarda ölülerin artması üzerine panikleyen halk, bölgeyi terk etmeye çalışıyor.

Yoğun ateş nedeniyle ambulansların giremediği bölgede çok sayıda yaralının mahsur kaldığı ve tedavi göremediği gelen bilgiler arasında.

SAVAŞ UÇAĞI EVİ VURDU: 6 ÖLÜ

Öte yandan akşam saatlerinde İsrail savaş uçağının, Gazze'de bir evi hedef aldığı saldırıda, ilk belirlemelere göre, 6 kişinin hayatını kaybettiği, 10'dan fazla kişinin de yaralandığı bildirildi.   

BAN Kİ-MOON  VE  MAHMUD ABBAS KATAR'A GELDİ

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere Doha'ya geldi.
      
BM Genel Sekreteri Ban, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını durdurmak için bölgede çıktığı tura Katar'dan başladı. Ban'ın Katar temaslarıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, Dışişleri Bakanı Halid el-Attiye ile bu akşam ortak basın toplantısı düzenleyecekleri bildirildi.
      
Arabuluculuk çalışmalarıyla tanınan ülke Norveç'in Dışişleri Bakanı Borge Brende de, iki günlük ziyaret için bugün Katar'a geldi. Brende'nin, Attiye ile Gazze konusunda görüşmeler yapacağı belirtildi.
Öte yandan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da, ateşkes sağlanması için  gerçekleştirdiği Mısır ve Türkiye gezilerinden sonra bugün Doha'ya ulaştı.
      
Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal de, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmak amacıyla görüşmelerde bulunmak üzere Katar'dan bu sabah Kuveyt'e gitmişti.

KASSAM:14 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRDÜK

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları 14 İsrail askerinin, bu sabah Gazze'nin doğusunda pusuya düşürülerek öldürüldüğünü açıkladı.

Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, "Mücahitlerimiz, bu sabah Gazze'nin doğusundaki et-Tuffah Mahallesi'nin doğusuna doğru ilerlemeye çalışan İsrail güçlerine mayınlı pusu kurarak, 14 İsrail askerini öldürmeyi başarmıştır" ifadesine yer verildi.

İsrail ordusundan akşam saatlerinde yapılan açıklamada sadece bugünkü çatışmalarda 13 İsrail askerinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.