1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GECE KULÜBLERİNE ''''AHLAKSIZ TEKLİF''
GECE KULÜBLERİNE ''''AHLAKSIZ TEKLİF''

GECE KULÜBLERİNE ''''AHLAKSIZ TEKLİF''

Skandal İddia!

A+A-

Gece kulübü işletmecileri, işletme izinlerinin yenilenmesi için CTP yetkililerinin kendilerine yaptığı teklif karşısında ayaklandı.

CTP’den akıllara durgunluk veren teklif. Gece kulübü işletmelerine “CTP Piyangosu’ndan 20’şer bin TL’lik bilet alın, gece kulübü izinlerinde kolaylık yapalım” dediği iddia edildi.

Ülke genelindeki gece kulüplerinin 2015 işletme izinleri için CTP yetkilileri tarafından akıl almaz bir teklif yapıldığı iddia edildi. CTP yetkililerinin yılbaşı öncesinde gece kulübü işletmecilerine 20’şer bin TL’lik CTP piyangosu almaları karşılığında gece kulübü izinlerinde iyileştirme ve kolaylıklar sağlanacağı vaadinde bulunduğu, işletmeciler biletleri almayınca ise gece kulübü izinlerinin askıya alındığı iddia edildi. Ülkemizde 40 gece kulübü ve 2 pub olduğu düşünüldüğünde, CTP’nin, piyango biletleri aracılığıyla sadece gece kulüplerinden 840 bin TL’lik bir meblağ temin etmeyi hedeflediği bildiriliyor.

Gazeteye bilgi veren güvenilir kaynaklar, yılbaşı öncesinde CTP yetkililerinin Gece Kulübü İşletmecileri Birliği Başkanı Erdoğan Şen ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve işletmecilerin her birinin 20 bin TL’lik CTP piyangosu satın almaları karşılığında “Kız kontenjanlarının 12’den 15’e çıkarılması”, “İşletme sahibinin ölmesi durumunda işletme izninin aileden başka ferde kalması” gibi birçok iyileştirme yapılacağı, izinlerinde de kolaylıklar sağlanacağı vaadinde bulunduklarını anlattılar.

Reddetmişler

Gece kulübü işletmecilerinin ise söz konu teklifi kabul etmeleri için yazılı bir belge talep ettikleri öğrenilirken, CTP yetkililerinin hiçbir yazılı belge vermedikleri için işletmecilerin CTP Piyangosu biletlerini satın almayı kabul etmedikleri edinilen bilgiler arasında.

İsyan ettiler, izinleri geri aldılar

2015 gece kulübü izinlerini yenilemek için Gelir ve Vergi Dairesi’ne giden bazı işletmecilere zorluk çıkarılması ve izinlerinin askıya alındığının belirtilmesi üzerine ise ülke genelindeki gece kulübü işletmecileri ayaklandı. Dün Gelir ve Vergi Dairesi önünde bir kalabalık oluşturan işletmeciler, kendilerine yasal haklarının verilmemesi durumda basını ve kamuoyunu bilgilendirecekleri tehdidinin ardından ise CTP yetkililerinin askıya aldığı izinleri yeniden işletmecilere verdiği iddia edildi.

İlgili yasada gece kulübü işletme izinlerinin Ocak ayı içinde yenilenmesi gerektiği belirtilirken, 1 ay gecikme için yüzde 3, 2 ay ve üzeri gecikme için artı yüzde 1.5 gecikme zammı öngörülürken, işletme izinlerinin askıya alınması gibi bir madde yer almadığı gözlemlendi.

“Ahlaksız Teklif”

Gazetemize açıklamalarda bulunan bir gece kulübü işletmecisi ise “CTP hükümeti bize ahlaksız tekliflerde bulundu. Biz bu teklifleri kabul etmeyince de izinlerimizi askıya aldı. Tüm gece kulübü işletmecileri dün bir araya gelip ayaklanınca ve konuyu medyaya taşıyacağımız yönünde tehditlerde bulununca ise bize izinlerimiz geri verildi. Bize her yıl, hakları olmayan birçok mükellefiyet getiriliyor zaten. Kızları adaya getirmemiz için bizden her ay için 25 bin TL KDV adı atında vergi kesiyorlar hakları olmadığı halde. İzinlerimiz tam ve eksiksiz olmasına rağmen bir de yasa dışı tekliflerle ensemizden kâr yapmaya çalışıyorlar” dedi.

Haberal Kıbrıslı

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.