1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GEÇİCİ İSTİHDAMLARA İŞ GÜVENCESİ...
GEÇİCİ İSTİHDAMLARA İŞ GÜVENCESİ...

GEÇİCİ İSTİHDAMLARA İŞ GÜVENCESİ...

Kamu-Sen, kamudaki geçici istihdamlara iş güvencesini tekrar gündeme getiriyor;

A+A-

 

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), kamudaki geçici istihdamlara iş güvencesini tekrar gündeme getiriyor.

Kamu-Sen bu amaçla “Geçici Memur Çalışma Komitesi”nin de katılımıyla yarın Meclis İdari, Kamu ve  Sağlık İşleri Komitesi Başkanı’yla saat 09.00’da Meclis’te toplantı yapacak.

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada, ülkede kanayan yara haline gelen kamudaki geçici memur sorununun  her  hükümet döneminde daha da karmaşık hale geldiğini, seçim dönemlerinde siyasi malzeme olarak kullanıldığını ileri sürdü.

Geçici istihdamlarına, partizanlık, eşitsizlik ve insanların siyasi iradelerini ipotek altında tutması nedenleriyle karşı olduklarını belirten Özkardaş, “Ancak, yıllardır geçici statülerde devletteki süreklilik arz eden kadrolarda çalıştırılan binden fazla insanın her hükümet değişikliğinde işten atılma kaygısı içerisinde olmaları da insani değildir” dedi.

Kamuda geçici memur statüsünde çalışanlara, kadrolama değil, iş güvencesi getirmek ve sosyal haklarını düzenlemek amacı taşıyan yasa tasarısını bir önceki Meclis İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı’na da sunduklarını kaydeden Özkardaş, yeni Komite Başkanı’yla yarın Meclis İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Salonu’nda toplantı gerçekleştireceklerini kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.