1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GEÇİCİ MEMURLARA İŞ GÜVENCESİ SAĞLAMA KONUSU!
GEÇİCİ MEMURLARA İŞ GÜVENCESİ SAĞLAMA KONUSU!

GEÇİCİ MEMURLARA İŞ GÜVENCESİ SAĞLAMA KONUSU!

Yasanın yürürlüğe girmesi ile bir çok sorun ortadan kalkacak

A+A-

 

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), geçici memurlara iş güvencesi sağlamaya yönelik “Kamu Görevindeki Bazı İstihdamlarla İlgili (Geçici Kurallar) Yasa Önerisi”nin bir önce Meclis komitesinde ele alınmasını istedi.

KTAMS’ın istemi, Meclis İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı, Demokrat Pati Ulusal Güçler Milletvekili Menteş Gündüz’e  iletildi.

Gündüz’le görüşmelerinin ardından yazılı açıklama yapan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, görüşmeyi komitenin gündeminde yer alan ve geçici memurlara iş güvencesi sağlamaya yönelik “Kamu Görevindeki Bazı İstihdamlarla İlgili (Geçici Kurallar) Yasa Önerisi”nin bir önce ele alınması için gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Kaptan, Sendikalarının, Kamu Görevlileri Yasası’nda yapılan değişiklik ile artık kamuda geçici memur istihdam edilmemesi sonrası, kamuda şu an bilfiil görev ifa eden geçici memurlara kadrolanma değil, iş güvencesi sağlamaya yönelik çalışmalarını sürdüğünü belirtti.

Yasa önerisinin Kasım sonuna kadar görüşülmesine başlanacağının sendika yetkili ve temsilcilerine iletildiğini ifade eden Kaptan, yasanın yürürlüğe girmesi ile bir çok sorunun ortadan kalkacağını Gündüz’e ilettiklerini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.