1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GEÇİCİ ÖĞRETMEN ALINACAK!
GEÇİCİ ÖĞRETMEN ALINACAK!

GEÇİCİ ÖĞRETMEN ALINACAK!

GEÇİCİ ÖĞRETMEN ALINACAK!

A+A-

"GEÇİCİ ÖĞRETMEN YÖNTEMİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Yeni Bakan Berova, okullardaki öğretmen eksikliklerinin giderilmesi yönünde hükümet nezdinde çalışmalar olduğunu belirterek, öğretmen açığının kısa vadede giderilmesi için 'geçici öğretmen' yöntemini düşündüklerini açıkladı.

Eğitim sisteminde yaşanan kriz devam ederken, yeni Milli Eğitim Bakanı'nın atanmasıyla, grevlere neden olan öğretmen eksikliği sorununa bir çözüm bulunup bulunamayacağı merak ediliyor.  

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, okullardaki öğretmen eksikliklerinin giderilmesi için hükümet nezdinde bir çalışma olduğunu belirterek, eğitimin sağlıklı şekilde yürüyebilmesi için en kısa sürede planlamaların yapılacağını söyledi.

Eğitim ve öğretim yılına öğretmen eksiklikleriyle başlayan okullarda grevler devam ederken, Milli Eğitim Bakanlığı görevine atanan DP-UG Girne Milletvekili Özdemir Berova, "Kısa vadeli öğretmen açığı için de geçici öğretmen yöntemini düşünüyoruz" dedi.  

Eğitimde yaşanan krizle ilgili gazetemize konuşan Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Rana Sarro'nun yönelttiği sorular üzerine, şöyle konuştu: 

"ÖĞRETMEN EKSİKLİKLERİNİ GÖRÜŞÜYORUZ"

"Bir eğitimin uzun vadeli planlaması var. Bir de okular açıkken eğitimin sağlıklı şekilde yürüyebilmesi için bir takım aksaklıklara dönük planlamalar vardır. Bunlardan biri de öğretmen eksikliğidir. Cuma günü sabahleyin bakanlıkta müdürler ile yaptığımız toplantıda ve Bakanlar Kurulu'nda bu konu görüşüldü."

"HÜKÜMET NEZDİNDE ÇALIŞILIYOR"

"Öğretmen eksikliklerinin giderilmesi yönünde çalışmalarımız vardır. Bazı iç düzenlemelerle de, öğretmen açığının önüne geçilmesi için çalışmalar devam ediyor. En kısa sürede eğitimin sürdürülebilir halde devamı sağlanacaktır."

"GEÇİCİ ÖĞRETMEN YÖNTEMİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

"Ancak mali bütçe de söz konusu. İlgili Maliye Bakanı'na yazıldı. Hükümet nezdinde çalışmalar yapılıyor. Çalışmaların tamamlanması halinde, nasıl bir çözüm yolu bulunduğu ile ilgili bilahare gerekli açıklamayı yapacağız. Kısa vadeli öğretmen açığı için de geçici öğretmen yöntemini düşünüyoruz." 

Detay

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.