1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GEÇİCİ VE SÖZLEŞMELİ MEMUR İSTİHDAMI ARTIK KALDIRILMALI”
“GEÇİCİ VE SÖZLEŞMELİ MEMUR İSTİHDAMI ARTIK KALDIRILMALI”

“GEÇİCİ VE SÖZLEŞMELİ MEMUR İSTİHDAMI ARTIK KALDIRILMALI”

KTAMS: “KAMUDA GEÇİCİ VE SÖZLEŞMELİ MEMUR İSTİHDAMI ARTIK KALDIRILMALI”

A+A-

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, her yeni hükümet döneminde sorun olan “geçici memur” istihdam statüsünün, artık Kamu Görevlileri Yasası’ndan kaldırılması, mevcut geçici memurlara iş güvencesi verilmesi ve artık yeni geçici memur istihdamı yapılmaması gerektiğini kaydetti.

Kaptan, KTAMS olarak kamuda “kronikleşmiş” bir sorun halini alan geçici memur sorununun çözülmesi ve mevcut geçici memurlara iş güvencesi verilmesi adına hükümet yetkilileriyle her türlü görüşmeye hazır olduklarını bildirdi.

Ahmet Kaptan yazılı açıklamasında, uzun yıllardır kamuda “geçici ve sözleşmeli memur” istihdamı yapıldığına ve her yeni hükümet döneminde bu memurların ne olacağının sorun olarak karşılarına çıktığına dikkat çekti.

Kamu Görevlileri Yasası’na göre; “asıl ve sürekli kadroların görevlerinin geçici ve sözleşmeli memurlara yaptırılmaması” gerekirken bugün bu kuralın uygulanmadığını savunan Kaptan, şöyle devam etti:

“Geçici ve sözleşmeli memur statüsünde istihdam edilmiş kişiler iş güvencesinden yoksun, gelecekleri siyasal iradenin iki dudağı arasında çalışmaktadır.

Bu sebeple geçici memur istihdam statüsü Kamu Görevlileri Yasası’ndan artık kaldırılmalı, mevcut geçici memurlara iş güvencesi verilmeli ve yeni geçici memur istihdamı artık yapılmamalıdır.

Asıl ve sürekli kadrolar için Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından bir an önce münhal ilan edilmeli ve alanında çalışan geçici ve sözleşmeli memurlara girecekleri sınavlarda yürüttükleri hizmet yılına karşılık artı puan verilmelidir.

Bu çerçevede KTAMS olarak kamuda kronikleşmiş bir sorun halini alan geçici memur sorunun çözülmesi ve mevcut geçici memurlara iş güvencesi verilmesi adına hükümet yetkilileri ile her türlü görüşmeye hazır olduğumuzu kamuoyu ile paylaşırız.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.