1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GEÇİCİLER İŞLERİNDE GÜVENCEYE ALINACAK MI?
GEÇİCİLER İŞLERİNDE GÜVENCEYE ALINACAK MI?

GEÇİCİLER İŞLERİNDE GÜVENCEYE ALINACAK MI?

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş bugün, Kamu-Sen Geçici Personel Çalışma Komitesi ile birlikte,

A+A-

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Mehmet Özkardaş bugün, Kamu-Sen Geçici Personel Çalışma Komitesi ile birlikte, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı, Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Milletvekili Özdemir Berova’yı ziyaret ederek, kamuda geçici statüde çalışanlara iş güvencesi sağlanmasını talep etti.

BEROVA

Meclis’te gerçekleşen kabulde, konuşmasına Soma’da yaşanan maden kazasında hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başlayan İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Özdemir Berova, Kamu Görevlileri Değişiklik Yasa Tasarısı’nın Komite’de olduğunu ifade etti.

Devlette çalışan personelden 4 bin kadarının  Kamu Hizmeti Komisyonu  (KHK)  tarafından atanmadığını, bunların 1500 kadarının da geçici personel statüsünde olduğu bilgisini veren Berova, 2006 yılında geçici personel alımının önünün kesilmesi için karar alındığını ve o zamandan beri geçicilere ne olacağı konusunun gündemde olduğunu anlattı.

Öncelikli hedeflerinin kamu yararı olduğunu söyleyen Berova, geçiciler üzerinden siyaset yapılmasına karşı olduklarını söyledi.

Bu sorunun üstesinden gelinmesi gerektiğini kaydeden Berova, bu noktada sendikaların desteğinin önemli olduğunu dile getirdi.

Berova, Kamu-Sen’in önerilerini dikkate alacaklarını da sözlerine ekledi.

ÖZKARDAŞ

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş da ziyarette yaptığı konuşmada, Soma’daki olayın iş kazası değil cinayet olduğunu savundu. Özkardaş konuyla ilgili gerekli soruşturmanın yapılması dileğinde bulundu.

Geçici istihdamların popülist amaçlarla kullanıldığını söyleyen Özkardaş, hastanelerde hemşire açığı varken, Karpaz’da geçici işçi alınmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Özkardaş, daha önce ilgili komitelerin bilgisine getirdikleri üzere, şu anda devlette geçici statüde çalıştırılanlara iş güvencesi sağlanmasını talep etti. Özkardaş Berova’ya yeni Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı için geçici madde önerisini içeren bir resmi yazı da sundu.

Özkardaş’ın sunduğu geçici madde önerisinde şu ifadelere yer verildi:

“İş güvencesi hakkından ve sosyal devlet anlayışından hareketle bu yasanın yürürlüğe girdiği tarihten önce; 7/1979 Kamu Görevlileri Yasası kapsamında görev yapanların statüsüne bakılmaksızın görevlerine, başka herhangi bir yasada aksi kural bulunup bulunmadığına bakılmaksızın, sadece esas yasanın altıncı kısmındaki kurallar çerçevesinde ve işten atılmayı gerektiren disiplin suçu nedeniyle son verilebilir.

Ayrıca kamuda geçici statüde çalışmasına rağmen, iş güçlüğü ve riski ödeneği, on-call ödeneği, vardiya tahsisatı, düzensiz mesai ödeneği, kıyafet, kurs vb hakları da verilmemektedir. Yeni yasa düzenlenirken  bunların da göz önüne alınarak, anomalilerin ortadan kaldırılmasını komitemizdeki toplantılarda dile getirmiştik.

Aynı konuları yeniden ve yazılı olarak da komitenize sunuyor, gereğini yapacağınıza inanıyoruz.”

Özkardaş ayrıca, kamuda çalışan engellilerin barem artışı ve yükselmeleriyle ilgili sorunların ortadan kaldırılmasını talep eden bir yazıyı da Berova’ya sundu.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.