1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GECİKME ZAMLARI BAĞIŞLANACAK
GECİKME ZAMLARI BAĞIŞLANACAK

GECİKME ZAMLARI BAĞIŞLANACAK

Kadri Fellahoğlu, belediyenin piyasadan 40 milyon TL alacağı olduğunu ve bu alacaklarını

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, belediyenin piyasadan 40 milyon TL alacağı olduğunu ve bu alacakların yeniden yapılandırılarak gecikme faizlerinin bağışlanacağını  açıkladı.

Fellahoğlu, belediyedeki bir yılı hakkında bilgi verdi.

Göreve gelmelerinin ardından borç yapılanması yaparak, belediyeyi yüksek borç ve yüksek faizden kurtardıklarını, belediyeyi bir yılda normalleştirmeyi başardıklarını ve iyi gittiklerini belirten Fellahoğlu, bu süre zarfında bankalara tek kuruş borç yapmadıklarını, belediyenin borçlarının 2016’nın 10’uncu ayında biteceğini söyledi.

Meclis’in kararı bekleniyor

Belediyenin piyasalardan 40 milyon TL civarında alacağı bulunduğunu, bunun  önemli bir kaynak olduğunu vurgulayan Fellahoğlu, alacakların da yeniden yapılandırılması yoluna gidildiğini bildirdi.

Konuyla ilgili yasa tasarısının, Meclis Plan ve Bütçe Komitesi’nden geçtiğini ve Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesini beklediklerini kaydeden Fellahoğlu, “Cumhuriyet Meclisi bu yasayı erken geçirirse, buradan 5-10 milyon TL arası bir gelir bekliyoruz, bu bizim için çok önemli bir rakam. Toplam alacak 40 milyon TL’dir. Ceza faizleri bağışlandığında bu rakam 20-25 milyon TL’ye geliyor. Burada 5-10 milyon arası bir rakam da toplasak bizi çok rahatlatacak. Yasayla beraber ceza faizleri silinecek” dedi.

“1 yılda önemli deneyimler elde ettik”

Bu arada, düzenlediği basın toplantısında belediyedeki bir yılını detaylı bir şekilde anlatan LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, 10 Nisan 2013’te enkaz halinde devraldıkları belediyenin bir yılda ayakları üzerine kaldırıldığını, LTB’nin artık ileriye taşınmaya başladığını söyledi.

Birikmiş sorunların hemen çözülmesinin mümkün olmadığını, ancak LTB’deki birçok sıkıntının üstesinden geldiklerini kaydeden Fellahoğlu, “1 yılda önemli deneyimler elde ettik. Sorunları tanıdık. Önümüzdeki 4 yılda LTB’yi ve Lefkoşa’yı hak etiği yere taşımak istiyoruz” diye konuştu.
Belediyenin kaybettiği itibarını yeniden kazandığını belirterek, “Bunu birlikte başardık” diyen Fellahoğlu, LTB’nin mutlu bir personelle hizmet kalitesini yükselttiğini kaydetti.

Fellahoğlu, 8 yıldan sonra ilk kez belediyenin bütçesinin oy birliğiyle onaylandığını belirtti.

“Lefkoşa için hayalim var”

Basın toplantısında LTB için hedeflerine de değinen Fellahoğlu, en büyük hayalinin Lefkoşa’nın ana giriş arterlerini yeni bir çehreye kavuşturmak olduğunu söyledi.

Görevdeki ilk hedefinin LTB’de güveni, huzuru ve mutluluğu sağlamak olduğunu vurgulayan Fellahoğlu, belediyedeki sorunların ortak akılla çözüldüğünü, çalışanlar arasında bir sinerji oluştuğunu, bunun Lefkoşa halkına da yansıdığını kaydetti.

LTB’yi tozlanan bir yıldıza benzeten Fellahoğlu, tozların yavaş yavaş alındığını, yapılacak çalışmalarla belediyenin hak ettiği ışıltıya ulaşacağını söyledi.

Görevi devraldığında LTB’nin çalışanlarına maaş ödeyemeyecek durumda olduğunu anımsatan Kadri Fellahoğlu, geçmiş yönetimlerin hükümetten aldığı borçlara dikkat çekti.

Fellahoğlu, sıfır olan devlet katkısının kendi dönemlerinde 1 milyon 400 TL olduğuna işaret ederek, tahsilatların yüzde 30 ile 35 oranında arttığını belirtti.

Kadri Fellahoğlu, LTB’nin geçmiş yönetimlerin yaptığı gibi KKTC bütçesinden hibe ve borç almadığını, belediye için yeni borçlanmaya gitmediklerini, eski borçları yapılandırdıklarını vurguladı.

Güven yeniden sağlandı

Banka, özel finans kuruluşları, İhtiyat Sandığı, sosyal sigortalar, piyasa ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) olmak üzere LTB’yi yaklaşık 119 milyon TL borçla devraldığını hatırlatan Fellahoğlu, belediyenin güven duyulan bir kurum olmaktan çıkarıldığını ancak bu güvenin yeniden sağlandığını söyledi.

Kadri Fellahoğlu, LTB’nin bankalara olan tüm borcunun 2016 yılının Kasım ayında biteceğini, bu tarihten sonra tüm devlet katkısının da LTB’ye kalacağını kaydetti.

Aylık ödeme 160 bin TL’ye düşürüldü

Fellahoğlu LTB’nin geçmişte maaşlar hariç aylık yaklaşık 2 buçuk milyon TL olan harcamasının kendi döneminde 160 bin TL’ye düşürüldüğünü söyledi.

Bir yılda 14 maaş ödediklerini de anımsatan Kadri Fellahoğlu, “12 ayda LTB’nin her kuruşunu koruduk. Fuzuli hiçbir harcama yapmadık” dedi.

Fellahoğlu, başkentte teknik, kültürel ve sanatsal alanlarda yaptıkları girişimlere de değindi.
LTB’de yeni bir iç denetim birimi kurulduğunu kaydeden Fellahoğlu, iş disipline verilen önem, çalışanlara yönelik hizmet içi eğitim, dış ve iç temaslar gibi konularla ilgili bilgi aktardı.


Dereboyu’nda yeni düzenlemeler gündemde
Hedeflerini paylaşan Fellahoğlu, yarım kalmış Başkent Tiyatro Projesi’nin tamamlanmasının en büyük hayallerinden biri olduğunu ifade etti.

Kadri Fellahoğlu, Lefkoşa’nın Dereboyu” olarak bilinen Mehmet Akif Caddesi’nde düzenlemeler olacağını, bölgeye alternatif 2 yol yapılacağını, bu konuda Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ile yakın işbirliği içinde olduklarını anlattı.

Lefkoşa’da bisiklet yolları oluşturulması için çalışılacağını dile getiren Kadri Fellahoğlu, başkentteki asfaltların yamalanacağını, bunun için de ihaleye çıkılacağını söyledi.

İki konu yargıda

   Belediyedeki kronik sorunlara da değinen Fellahoğlu, çalışanların yatırılmayan sigorta ve ihtiyat sandığı primlerini anımsattarak, konuyla ilgili devlet yetkilileriyle görüştüklerini söyledi.
   Fellahoğlu, iki temel ve stratejik konuyu yargıya taşıdıklarını da ifade ederek, bunlardan birinin “özel finans şirketinden alınan borç”, diğerinin ise “Remon Reklam Hizmetleri Ltd. Şirketi”yle ilgili olduğunu söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.