1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GECİKMELİ DE OLSA AÇIKLAMA GELDİ!
GECİKMELİ DE OLSA AÇIKLAMA GELDİ!

GECİKMELİ DE OLSA AÇIKLAMA GELDİ!

Denktaş’ı tehdit etmedik

A+A-

 

Stan Toto Betting ortaklarından Mustafa Şener, bir açıklama yaparak şirketleri hakkındaki bazı iddialara yanıt verdi. Bakanlar Kurulu kararından sonra kendilerine herhangi bir ihbarname gelmeden dükkanlarını kapattıklarını belirten şener, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ı tehdit etmediğini savundu.

Devlete olan borçlarından fazla içeride teminat mektuplarının olduğunu ve bunun fazlasıyla borçlarını kapatacağını belirten Şener 200'den fazla kişinin bu ofislerde istihdam edildiğini ve bunların evlerine ekmek götürdüğünü ifade etti.

Şener, bet salonlarının kapatılmasının çare olmadığını kapanan salonların para kazanamayacağı için haliyle borçlarını da ödeyemeyeceğini ve bundan da çok sayıda esnafın etkileneceğini ileri sürdü.

Şener, şu ana kadar yasa dışı hiçbir iş yapmadıklarını ve bundan sonra da yapmayacaklarını belirtti.

“Olayları üzülerek izliyoruz”

Şener açıklamasında şu ifadelere yerdi:

“Şirketimiz ile ilgili birkaç günden beri yazılı ve görsel basında yanıltıcı bazı haberler yer almaktadır. Tüm kamuoyunu bilgilendirmek adına basın açıklaması yapmış bulunmaktayız.
 ‘’Birkaç günden beri basında çıkan olayları üzülerek izlemekteyiz. Şirketimiz, Stan Toto Betting, yaşanan bu olumsuz olayları basından takip etmektedir. Stan Toto Betting’in kapatılma kararını biz de halkımız gibi basın yolu ile öğrendik. Şu an açık olması gereken işletmelerimizi elimize herhangi bir tebligat gelmemesine rağmen 4 Aralık günü kapattık.

“Maliye’ye borcumuz 650 bin Euro”

Stan Toto Betting’in bahseedilen borcundan dolayı kapatıldı haberleri bizleri derinden üzmüştür. Şirketimizin Maliye Bakanlığı’na olan borcu yaklaşık 650 bin Euro’dur. Maliye Bakanlığı ile bu borcu karşılıklı görüşerek yapılandırma konusunda uzlaşı sağladık.

“Spor Bakanlığı’na 2,5 milyon Euro ödedik”

Bu yıl Spor Bakanlığı’na 2,5 milyon Euro’nun üzerinde lisans ücreti ödedik, bu da yaklaşık 8,5 trilyona denk gelmektedir. Şirketimiz her ay minimum 500 bin TL vergi yatırmak zorundadır. Bu şirketin kapatılması ile devletimizin büyük kaybı olacaktır.  Stan Toto Betting’in ödemekle yükümlü olduğu vergi, sosyal sigorta, ihtiyat sandığı, elektrik ücreti, stopaj gibi giderlerin yıllık kaybı 26 Trilyon civarındadır.

“Şirketin yatırımı 50 trilyon civarında...”

Stan Toto Betting şirketinin 1.5 yılda yaptığı yatırım yaklaşık 50 trilyon civarındadır. Stan Toto Betting şirketi diğer şirketler gibi elbette maddi sıkıntı yaşayabilir. Stan Toto Betting Şirketinin bahsedildiği gibi maddi sıkıntısı olmamıştır. Stan Toto Betting şirketinin en zengin ortağı Stan James  bu yıl ortaklar arasındaki anlaşmazlıktan dolayı şirketin devam etmesi için hiçbir şekilde katkıda bulunmamıştır.

Biz yaşanan bu olaylardan dolayı hiçbir esnafı mağdur etmemek ve şirketimizdeki durumu düzene koymak için elimizden gelen her şeyi yaptık. KKTC’de bürokrasinin yavaş çalışmasından dolayı sıkıntı yasadık.

“Sistemli bir şirket modeline geçececğiz...”

1 dükkan 1 günde çalışsa 5 günde çalışa 1 yıllık lisans ücreti alınıyor. Açtığımız bazı dükkanlarımızda sorun yaşadık ve 2 gün içerisinde kapatmak zorunda kaldık. Bu şekilde kapanan 7 yerimiz var.  Spor Bakanlığına bir yıllık lisans ücreti olan 125 bin Euro’yu yani 7 dükkân için 875 bin Euro’yu yasa gereği ödemek zorunda kaldık. Bu işletmelerin vergisi de üzerine eklenince 3 trilyon üzerine çıktık.

 Yeni dükkân açma kapama maliyeti, kira bedelleri,  genel tadilat masrafları ve yapılan sözleşmeleri de ödemek zorunda olduğumuzu da hesaplarsak şirketin ödediği yük 10 trilyonu aştı. Şirketimizin bu yıl ne kadar zorlandığı ortadadır. Biz bu şartlarda bu yıl küçülmeye, önümüzdeki yıl da  daha düzenli ve sistemli bir şirket modeline geçeceğiz.

“3 bin esnaf bu sektörden ekmek yiyor...”

Şu an çalıştırdığımız 200 personel var. Kimisi taksitle araç veya ev kredisi kimisi şirkete güvenerek evlilik hazırlığına ve borcuna girdi. Bu şirketten ekmek yiyen 200 çalışan yanında 3000’e yakın da esnaf vardır.

Bizler yaklaşık 2 yıldır buradayız. Yatırımcı olarak devletten destek beklerken bu sorunlarla karşı karşıya kaldık. Önümüzdeki yıl Kıbrıs’a otel projemiz vardı. Bir sabah uyandığımızda bu sorunları dağ gibi önümüzde bulduk.

“Olaylar farklı boyuta taşınmadan...”

Talebimiz, Sayın bakanımızın bu konuyu yeniden gözden geçirip, gerekli yükümlülüğümüzü yerine getirdikten sonra olayları farklı boyuta taşımadan kaldığımız yerden devam etmektir.
Çalışanımız sokağa dökülmesin diye elimizden geldiği kadar hiçbirini işten çıkarmadan maaşlarını bu ayda ödeyeceğiz. Stan Toto Betting’in mal varlığı bahse edilen borcun 3 katı kadardır. Bu konuda hassas olduğumuzu belirtmek isteriz.’’

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.