1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GECİKMEYE SEBEP OLDUĞU SÖYLENEN MUKAYYİD KONUŞTU!
GECİKMEYE SEBEP OLDUĞU SÖYLENEN MUKAYYİD KONUŞTU!

GECİKMEYE SEBEP OLDUĞU SÖYLENEN MUKAYYİD KONUŞTU!

“S.Denktaş’ın haberi vardı”KTHY ödemelerinde yanlış işlem yaptığı ve gecikmeye sebep olduğu söylenen Şirketler Mukayyidi Emin Bilgen konuştu

A+A-

KTHY çalışanlarının ödemesinde yaptığı yanlış işlem ile gündeme gelen ve Başbakan’ın “görevden alacağım” dediği Şirketler Mukayyidi Emin Bilgen dün sabah bir TV programına açıklama yaptı.

Bilgen ödemedeki gecikmenin sorumluluğunun kendilerinde olmaması gerektiğini belirtti.

Kendisine yapılan eleştirileri yanıtlayan Bilgen “Bakan yoğun olduğundan dolayı görüşemedim” dedi.

Bilgen sözlerine şöyle devam etti:
“Sayın Başbakan tam ne açıkladı bilmiyorum. Yanlış bir bilgi olduğunu tahmin ediyorum. 8.7 milyon Lira’nın, batık bankalardan toplanan bu paranın KTHY mağdurlarının tazminatlarının ödenmesi için gerekli talimatları hükümete bilgi verdik. Başbakanlık’tan gerekli çalışmalar gecikti. Yasal çalışmalar Ocak ayı başında yapıldı. Bu gecikmenin sorumluluğu bizde olmaması gerekir. Bu yetki aktarılmadığı için biz bir şey yapamadık. Biz gerekli talimatları verdik. Ekonomi Koordinatörü var. Konu onun da bilgisinde. Bakanlığa telefon açtım ulaşamadım. Gidip geleceğim diye söyledim” dedi.

Şirketler Mukayyidi Emin Bilgen: “Denktaş’tan izin alarak yurt dışına çıktım”

Öte yandan Başbakan Özkan Yorgacıoğlu’nun görevden alınacağını belirttiği Şirketler Mukayyidi Emin Bilgen ise dün Kanal SİM’e konuştu. Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’tan izin alarak yurt dışına çıktığını iddia eden Emin Bilgen, kişisel bir nedenle Ankara’ya gittiğini söyledi.  Emin Bilgen, bugün basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.


----------------------------------------------------

KTAMS Başkanı Kaptan:
“Kabul edilemez bir sorumsuzluk örneği”

KTAMS, dün hükümetin iflas eden KTHY çalışanlarına ödeme kararı almasından önce bir açıklama yaparak hükümete bazı eleştirilerde bulundu.
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, iflas eden KTHY ile ilgili sorumluluğunu yerine getirmediğini ve çalışanları mağdur ettiğini savunduğu Şirketler Mukayyitliği ile KTHY’yle ilgili bakanlık yönetimini “derhal istifaya” çağırarak, eski KTHY çalışanlarına paralarının ödenmemesi durumunda her türlü yasal eylem hakkını kullanacaklarını bildirdi.
Kaptan, araştırmalarında, bu paranın Maliye Bakanlığı tarafından Şirketler Mukayyitliği’ne aktarıldığını ancak ödemenin yapılması için Şirketler Mukayyitliği’nden Vakıflar Bankası’na hiçbir aktarma yapılmadığının tespit ettiklerini de belirtti.

KTAMS Başkanı Kaptan konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, KTHY’nin bilinçli olarak batırıldığını iddia ederek, bunun sonrasında çalışanların mağdur edildiğini ve evine ekmek götüremez hale getirildiğini ifade etti.

Kaptan, çalışanların yasal hakları olan ve toplu sözleşmeden elde ettikleri ödeneklerin şirket tasfiyesi sonrası ödenmemesinin ise çalışanların mağduriyetini ikiye katladığını kaydetti.

Hükümetin mağduriyetleri giderme sözü verdiğini ancak bugüne dek ödeme yapmadığını belirten Ahmet Kaptan, KTAMS’ın konuyla ilgili yaptığı araştırma sonrası paranın Maliye Bakanlığı tarafından Şirketler Mukayyitliği’ne aktarıldığını ancak ödemenin yapılması için Şirketler Mukayyitliği’nden Vakıflar Bankası’na hiçbir aktarma yapılmadığının tespit edildiğini anlattı.

“Sorumsuzluk örneği”

“Yıllardır KTHY’nin tasfiyesini yürüten Şirket Mukayyitliği’nin çalışanların ne kadar zor durumda olduğunu ve zamanın çalışanlar açısından ne kadar önem arz ettiğini göz ardı ederek, ödeme yapılacağı gün hesaplamalarda hata yapıldığı iddiası ile parayı Şirketler Mukayyitliği’nden Vakıflar Bankası’na aktarmaması kamu yönetiminde kabul edilemez bir sorumsuzluk örneğidir” diyen Kaptan, eski KTHY çalışanlarının bir kez daha siyasiler ve bürokratlar tarafından mağdur edildiğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.