1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GECİKTİ, AMA HEM CİHAZ HEM DE HATLAR ARTIK KAYIT ALTINDA!
GECİKTİ, AMA HEM CİHAZ HEM DE HATLAR ARTIK KAYIT ALTINDA!

GECİKTİ, AMA HEM CİHAZ HEM DE HATLAR ARTIK KAYIT ALTINDA!

Gecikti, ama hem cihaz hem de hatlar artık kayıt altında!

A+A-

 

Elektronik Haberleşme Yasası gereği, kimlik kaydı yaptırmayan ve 3 aydan uzun süre kullanılan tüm faturasız hatların 1 Aralık 2015’ten itibaren kapatılacağı duyurusu üzerine açıklama yapan Bilgi Teknoloji ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük 2012 yılından buyana yapılmış bir yasa maddesini şimdi uygulamaya koyduklarını buna bağlı olarak her iki operatörde Kayıt yapılmayan hatlar için kapama işleminin 1 Aralık 2015 tarihi itibariyle başlatılacağını söyledi.

Her iki operatörün de geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaştığı yeni uygulama ile artık faturasız hatların kayıt aldına alınacağı bildirilmişti. Buna bağlı olarak gazetenin konu ile ilgili değerlendirmelerini aldığı Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük yasaya göre 2012 yılında yapılması gereken uygulamanın şimdi yapılacağını anlattı.

Uygulamanın Elektronik Haberleşme Yasası gereği göre bütün operatörleri kapsadığını söyleyen Bürüncük, "Yasamız 2012 yılında yayınlandı. Faturasız hatların kayıt altına alınması konusu yasanın öngördüğü bir madde idi ve ilk günden yapılması gerekiyorsu. Onlar yapmadı biz de denetim yapmadık. Bu nedenşle gecikti" dedi.

Yapılan projenin mobil cihaz kayıt sistemini kapsadığını anlatan Bürüncük faturasız hatlar yanısıra cihazların da kayıt aldına alınacağını söyledi. Ülkeye kaçak giren telefonlar, çalınan veya kaybolan telefonların kontrolü için düzenlenen kayıt sisteminin kısa süre içerisinde başlayacağını da söyledi.

Küçük satış yerleri veya market gibi yerlerde satılan kontürlü hatların da kaydının tutulması gerektiğine değinen Bürüncük: "Marketler kişi kaydı tutamadığı için yapamıyorlardı. Şimdi ise yine marketelrde satılmaya devam edilecek olan faturasız hatlar için 90 gün gibi bir süre olacak. Kartı aldıktan sonra kişi kendisi cihazının ve hattının kaydını yapması gerekiyor. Kayıt yaptırılmayan tüm hatlar ise kapatılacak" dedi.

Öte yandan son dönemlerde ülkedeki bir çok suç olayına karışan telefonların faturasız ve kayıtsız olduğu gözönünde bulundurulduğunda geç kalınmış bu uygulamanın büyük zararlar ortaya çıkardığı gözardı edilemiyor.

Kıbrıs Postası

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.