1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "GEÇİM MESELESİ"
"GEÇİM MESELESİ"

"GEÇİM MESELESİ"

Shevchenko ilginç bir savunma yaptı

A+A-

Kıbrıs’a beş parasız gelen ve yaşadığı evde 3.5 kilo uyuşturucu bulunan 36 yaşındaki Ukraynalı Olexandra Shevchenko ilginç bir savunma yaptı:

Çiğdem AYDIN
Kuzey Kıbrıs’a gelerek Girne’ye bağlı Esentepe bölgesinde kiraladığı evi uyuşturucu bahçesine çeviren 36 yaşındaki Ukraynalı Olexandra Shevchenko dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Esentepe bölgesindeki evine gerçekleştirilen operasyonda saksıda hintkeneviri türü bitki ile evinde hintkeneviri türü uyuşturucu bulunan 36 yaşındaki Ukrayna uyruklu Olexandra Shevchenko hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. Zanlının damında saksı içerisinde bulunan 9 adet Hint keneviri bitkisinin miktarının 3 kilo 526 gram, evinde bulunan uyuşturucu madde miktarının ise 138 gram olduğu açıklandı. Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu tutuklanan zanlı Ukrayna uyruklu Olexandra Shevchenko dün teminat duruşmasına çıkarıldı. 

 

2 ay süreyle cezaevine gönderildi
Polis, zanlının Esentepe bölgesinde bulunan evine operasyon düzenlendiğini açıkladı. Polis, zanlının evinin dam kısmında 9 saksı içerisinde 40 ile 80 santim uzunluğunda 9 adet Hint keneviri kökü, bitkileri sulamak için kullanılan su pompası ve yetiştirmek için toprak torbası bulunduğunu belirtti. Polis, evin içinde yapılan aramada ise yatak odasındaki dolapta paketler içerisinde 150 gram Hint keneviri, zanlının ceketinin cebinde 9 paket Hint keneviri, komedinin üzerinde 20 gram kurutulmuş Hint keneviri, çalışma masası üzerinde Hint keneviri kalıntısı ile uyuşturucu ezmekte kullanılan demir kutu, yemek odasında Hint keneviri içmek için kullanılan nargile şişesi bulunduğunu açıkladı. Polis,
9 adet Hint keneviri türü uyuşturucunun bitkisinin miktarının 3 kilo 526 gram, evde bulunan Hint keneviri türü uyuşturucu madde miktarının ise 138 gram olduğunu ifade etti.
Zanlı hakkında uyuşturucu ziraatı ve tasarrufu suçlarından başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlının KKTC’de bağı olmadığını, işsiz olduğunu ve geçim kaynağı olmadığını ve yargılanmaktan kaçabileceğini belirterek teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme zanlının tutuklum yargılanmasına ve bu amaçla 2 ay süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.