1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GEÇİTKALE'DEKİ KAZAYLA İLGİLİ ÜÇ GÜNLÜK İNCELEMELER YAPILDI
GEÇİTKALE'DEKİ KAZAYLA İLGİLİ ÜÇ GÜNLÜK İNCELEMELER YAPILDI

GEÇİTKALE'DEKİ KAZAYLA İLGİLİ ÜÇ GÜNLÜK İNCELEMELER YAPILDI

Geçitkale’deki kazayla ilgili ilk rapor: Yanmış cep telefonu ve kamera kartı incelenecek

A+A-

Geçitkale’deki kazayla ilgili üç günlük incelemeler yapıldı; bölgede bulunan kısmen yanmış cep telefonu ve kamera kartı incelenecek.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığı’na bağlı 2 kişilik kaza/kırım inceleme ekibi, Geçitkale Havaalanı içerisinde 29 Ekim 2019’da meydana gelen ultralight uçak kazası hakkında rapor hazırlamak için yaptıkları incelemeyi tamamladı.
Sivil Havacılık Dairesi gözetiminde üç gün süren enkaz incelemesi sırasında, kısmen yanmış bir adet cep telefonu ile bir adet kamera kartı bulunmuş ve detaylı inceleme yapılmak üzere Ankara’ya götürüldü. Yine uçağın İtalyan olan motoru da ileri incelemeye tabi tutulacak. Tüm bu incelemelerin ardından kazayla ilgili ön raporun 1 ay içerinde yayımlanması bekleniyor. Kesin rapor için ise yaklaşık 1 yıllık bir süre gerekiyor.

Gerek uzman ekibin aktardığı, gerekse otopsi raporları her iki pilotun da çarpmanın etkisiyle derhal öldüğünü ortaya koyuyor.

Ayrıca evrak üzerinde yapılan incelemelerde uçağın tescil, uçuşa elverişlilik, sigorta, pilot lisansları gibi tüm evraklarının eksiksiz olduğu, ulusal ve uluslararası tüm havacılık kurallarına uygun olarak uçtuğu ve prosedürlerde herhangi bir eksiklik olmadığı tespit edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.