1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GEÇİTKÖY-ÇAMLIBEL ARASINDA YANGIN
GEÇİTKÖY-ÇAMLIBEL ARASINDA YANGIN

GEÇİTKÖY-ÇAMLIBEL ARASINDA YANGIN

Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat, Geçitköy'de arıtma tesisleri yanında çıkan ve Çamlıbel ile Hisarköy'e de yayılan yangının genel olarak kontrol altına alındığını söyledi

A+A-

ORMAN DAİRESİ MÜDÜRÜ FIRAT YANGININ GENEL OLARAK KONTROL ALTINA ALINDIĞINI, ORTA BÖLÜMLERDE YANAN YERLERE MÜDAHALENİN SÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

YANGININ NEDENİ TRAFO PATLAMASI... 250-300 DÖNÜMLÜK ARAZİDE ETKİLİ OLAN YANGINDA ÇOĞUNLUKLA 25 YILLIK ÇAM AĞAÇLARI YANDI

Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat, Geçitköy'de arıtma tesisleri yanında çıkan ve Çamlıbel ile Hisarköy'e de yayılan yangının genel olarak kontrol altına alındığını söyledi. Fırat, yangının nedeninin arıtma tesisleri trafosundaki patlama olduğunu açıkladı.

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Fırat, saat 21.40 itibarıyla, Geçitköy-Çamlıbel arasında etkili olan yangının  kontrol altına alındığını, orta bölümlerde süren yangının ise kontrollü olduğunu ifade etti.

Trafodaki patlamadan sonra çıkan yangında yanan çam kozalaklarının fırlaması sonucu alevlerin Hisarköy'e doğru yayıldığını, ekiplerin müdahalesiyle önü kesilen alevlerin rüzgarın yön değişmesiyle yeniden başlama yönüne döndüğünü anlatan Altay Fırat, yangının 250-300 dönümlük araziyi etkilediği tahmininde bulundu.

Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat, yanan bölgede 25 yıllık çam ağaçları bulunduğunu; yangın söndürme çalışmalarına Orman Dairesi, İtfaiye, asker, Sivil Savunma Teşkilatı ve belediye ekiplerinin katıldığını, birçok su tankerinin de katıldığını belirtti.

"ZORLANIYORUZ"

Yangının genelinin kontrol altına alındığı bilgisi veren Fırat, "Arazi düz değil, gece de olduğu için çok zorlanıyoruz. Ancak yangının genel olarak kontrol altına alındığını söyleyebiliriz. Ortalarda ise yangın kontrollü sürüyor" dedi.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARINA YARIN SABAH TÜRKİYE'DEN GELECEK YANGIN HELİKOPTERİ DE KATILACAK

Geçitköy-Çamlıbel-Hisarköy bölgelerinde etkili olan yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmalarına yarın sabah Türkiye'den gelecek yangın söndürme helikopteri de katılacak.

Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat, yangının genel olarak kontrol altında olduğunu, yangın söndürme helikopterleri gece uçuş yapamayacağı için, soğutma çalışmalarına yarın sabah Türkiye'den gelecek helikopterin de katılacağını açıkladı.

Fırat, yanan ormanlık arazi miktarının 250-300 dönüm civarında olduğu tahminini de yineledi.

Öte yandan Polis Basın Subaylığı da yangının kontrol altına alındığını bildirdi.

Yangın Geçitköy'de DSİ'ye ait arıtma tesisindeki trafonun patlaması nedeniyle başlamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.