1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GEÇMİŞTEN GELECEĞE MAĞUSA”
“GEÇMİŞTEN GELECEĞE MAĞUSA”

“GEÇMİŞTEN GELECEĞE MAĞUSA”

Dr. Okan Dağlı’nın “Geçmişten Geleceğe Mağusa” adlı kitabı piyasaya çıktı.

A+A-

Dr. Okan Dağlı’nın “Geçmişten Geleceğe Mağusa” adlı kitabı piyasaya çıktı.

Mağusa’da Harmony Kırtasiye, Lefkoşa’da Khora ve Işık kitapevlerinde satışa çıkan kitabında,  yazar, “gelecek yıl 2300. yaşına girecek Mağusa kentinin tarihinin, yaşadığı devinimin ve sosyal yaşamının belli kesitlerini elinden geldiğince okuyucuyla paylaşmaya çalıştığını” belirtiyor.

“Yerli ve yabancı kitaplardan okuduğum satır aralarını, çocukluğumdan bugüne yaşadıklarımdan aklımda kalanları, gördüğüm fotoğraf ve resimlerden etkilendiklerimi ve konuştuğum Mağusalıların aktardıklarını kısmen bu kitapla birlikte tarihe not düştüm” diyen Dağlı, 260 sayfadan oluşan kitabıyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

“UNUTULMUŞ MESLEKLER, YİYECEKLER, GİYSİLER...”

“Yazılmayan söz unutulur. Günümüz tarihçiliğinde sözlü tarihin çok önemli bir yeri vardır. İnsan yaşarken görüp duyduklarını kaleme alması en gerçekçi tarih yazıcılığıdır belki de. Sosyal ve kültürel değerlerimizi, yaşam şeklimizi, insanların dostluklarını anlatmak gelecek kuşaklara bırakacağımız çok önemli bir kaynak olacaktır.

Son yüzyılda unutulmuş mesleklerimizi, yediğimiz içtiğimiz yiyeceklerimizi, neleri giydiğimizi, hangi hastalıklara yakalandığımızı ve kimlerden şifa bulduğumuzu bir çırpıda okuyup hatırlayacağımız satırları ‘Geçmişten Geleceğe Mağusa’ kitabımda bulacağınızı düşünüyorum.
260 sayfalık bu kitabın sayfalarına giremeyen, konuşamadığım, yazamadığım yüzlerce olgumuz ya da insanımız ve onların anıları mutlaka vardır. Belki bu çalışmanın devamında, ileride onları da yazma şansımız olur diye düşünüyorum.”

Dr. Okan Dağlı’nın “Geçmişten Geleceğe Mağusa” adlı kitabı Mağusa İnsiyatifi’nin 3. yayını. Dağlı’nın bundan önce okuyucuyla buluşturduğu “Sokak Sokak Mağusa” isimli kitabı İngilizce diline de çevrilmişti.

Yazarın, yayımlanmış kitapları arasında “İki Toplumlu Futbolcular” ve “Kıbrıs’ta Çözümün Şifresi” adında iki çalışması daha var.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.