1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GEÇTİĞİMİZ PERŞEMBE, SON OLSUN DİYE
GEÇTİĞİMİZ PERŞEMBE, SON OLSUN DİYE

GEÇTİĞİMİZ PERŞEMBE, SON OLSUN DİYE

Zaman zaman sinirler gerildi

A+A-

 

Kaza Olayının Duyulması

Korkuteli kavşağında geçtiğimiz perşembe gecesi meydana gelen trafik kazasında 25 yaşındaki Fettah Acu’nun hayatını kaybetmesinin ardından Korkuteli köyünde yaşayan halk, kavşakta yeterli trafik emniyeti bulunmadığı gerekçesiyle dün bir eylem gerçekleştirdi.

Kavşağın yanında bulunan petrol istasyonunda toplanan yaklaşık 100 köylü, Gazimağusa-Lefkoşa anayolunu zincir oluşturarak bir süreliğine trafiğe kapadı.

Zaman zaman gergin anların da yaşandığı eylem sırasında geçtiğimiz gün anayolda yaya olarak karşıdan karşıya geçeceği sırada bir aracın çarparak ölümüne neden olduğu Fettah Acu’nun ailesi sinir krizi geçirdi.

Yol içerisine yatan ve bir süre yoldan kalkmamakta direnen Fettah Acu’nun bazı yakınları, eylem sırasında kavşakta olan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Dr. Ahmet Kaşif’e de tepki gösterdi.

Köylüler eylemleri sırasında “Fettahlar ölmesin” ve “Susma sustukça sıra sana gelecek” şeklinde sloganlar attı.

Eylemcilerden bir kişi eline aldığı taşı trafikte bekleyen araçların birine fırlatacağı anda polisin engeli sonucu taşı fırlatmadan etkisiz hale getirildi. Fettah Acu’nun kardeşi Abdurrahman Acu ise sinir krizi geçirerek ambulansla Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Köy muhtarı Ali Veliceoğlu köylüleri sakinleştirdikten sonra eylemi bitirmelerini sağladı.

Kaşif: Profesörle çalışıyoruz
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Trafik Birimleri’nin tamamıyla hâlâ Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlanmadığını, ancak kısa süre sonra bağlanacağını söyledi.

Halkımızı ve özellikle de aileleri üzüntüye boğan trafik kazalarında daha fazla canların yanmaması için yollarda trafik düzenlemesi yapılmasının şart olduğunu ifade eden Kaşif, “Ne kadar hız kamerası konsa ne kadar önlem alınsa da maalesef insanlarımız bilinçlice veya bilinçsizce sürat yapıyorlar. Hem kendi canlarına hem de başkalarının canlarına zarar veriyorlar” dedi.

Kaşif, bu üzücü olaylara bir yenisinin de Korkuteli kavşağında eklendiğini dile getirdi. Bakanlık olarak Amerika’da profesör olduktan sonra emekliye ayrılan bir uzmanla çalışmaya başladıklarını, tüm karayollarının plan ve projelerini bu uzmana verdiklerini ve kazaların önlenmesi için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Kaşif, karayolları ile ilgili olarak teknik uzmanların özellikle de Gazimağusa- Lefkoşa anayolunda incelemeler başlattıklarını, hız tespit kamerasının bu güzergahta Korkuteli kavşağı ile birlikte Ulukışla kavşağında bulunmadığını ve bu kavşaklarla ilgili de incelemeler yapıldığını söyledi.

“Teknik ekip karar verecek”
Korkuteli kavşağına çember veya hız tespit kamerası konulması gerektiğini anlatan Kaşif, bir çember yapılmasının daha uygun gözüktüğünü ancak ne yapılacağıyla ilgili kesin belirlemeyi teknik ekibin yapacağını açıkladı.

Bakanlık olarak amaçlarının teknik düzenlemelerle kazaların daha fazla önüne geçebilmek olduğunu ifade eden Kaşif, her şeye rağmen sürücülerin de daha dikkatli araç kullanmaları gerektiğini belirtti.

Kaşif, “Dünya istatistikleri gösteriyor ki kazaların en büyük nedeni sürücü hatalarıdır” dedi.
  
Velieceoğlu: Güvenli hale getirilmeli
Korkuteli muhtarı Ali Velieceoğlu, Korkuteli köyünün her geçen gün nüfusunu arttığını söyledi.

Köylerini Lefkoşa- Gazimağusa anayoluna bağlayan yolda trafiğin çok hızlı şekilde seyrettiğini anlatan Velieceoğlu, anayol üzerinde tüm kavşaklarda hız tespit kamerası ve aydınlatma sistemi olmasına rağmen kendi köylerinin kavşağında ne kamera, ne aydınlatma sistemi ne de bir çember bulunduğundan yakındı.

Korkuteli kavşağında bir hız tespit kamerasının kazaların önüne geçebileceği gibi, olası bir trafik kazasında sonuçların daha hafif olabileceğini anlatan Velieceoğlu, kavşak üzerinde daha önce de bir kız çocuğunun yaşamını, yitirdiğini birçok kez de yaralanmalı trafik kazaları olduğunu bildirdi.

Yetkililer tarafından kavşağın bir an önce trafik açısından güvenli hale getirilmesini talep eden muhtar, köylülerinin artık güvenli bir ortamda yaşamalarının sağlanmasını istedi.

Öncü: Söz aldık
İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü, Korkuteli kavşağı üzerinde defalarca kaza olduğuna dikkat çekerek yetkililerle konuyu birçok kez görüştüklerini, sorunun çözümü ile ilgili olarak sözler aldıklarını söyledi.

Bu sözlerin hep unutulduğunu belirten Öncü, bu son yaşanan kazanın ardından ise Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kaşif’ten kısa zamanda sorunun çözüleceği yönünde söz aldıklarını kaydetti.

Ali Öncü, yapılan eyleminde bu sözlerin unutulmasının önüne geçme amacı taşıdığını sözlerine ekledi.

Köylüler ne dedi… Köylüler ne dedi…

Ahmet Acı: Bu kavşakta çok fazla trafik kazası oluyor. Devletin bu kazaların önüne geçilebilmesi için önlem alması gerekiyor. Yetkililere bu konuyu defalarca aktarmamıza rağmen, bize verilen sözler hiç tutulmadı. Bu kavşakta bugüne kadar 2 evladımız öldü. Bu sorunu yıllardır çözmeyen yetkililerden şikâyetçiyim.

Turgut Çevirgen: Gazimağusa- Lefkoşa anayolunda birçok kavşakta ışıklandırma olmasına rağmen bizim köyümüzün kavşağında ışıklandırma yoktur. Bu kavşakta trafik kazalarının önüne geçilebilmesi için yeterli önlem alınmıyor. Özellikle sabahları trafiğin yoğun olduğu anlarda köylülerimiz büyük tehlike yaşıyorlar. Bir an önce önlem alınmasını istiyoruz.

Şifa Acu: Tüm kavşaklarda olmasına rağmen neden bizim köyümüzün yanındaki kavşakta ışıklandırma yoktur. Ben buna anlam veremiyorum. Ben daha önce 9 yaşındaki yeğenimi de bu kavşakta kaybettim. Geçen gün de 25 yaşındaki yeğenimi kaybettim. Yeterli önlem alınsaydı bunları belki de hiç yaşamayacaktık.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.