1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Gelen gideni aratmıyor
Gelen gideni aratmıyor

Gelen gideni aratmıyor

Gelen gideni aratmıyor

A+A-

Hamzaoğlu’nun yerine Denizli’yi getiren Aslan’ı şampiyonluk için umutlandıran istatistik… Son 8 sezonda halefler, aynı dönem içinde hem puan ortalaması hem de sıralamaya bakıldığında seleflerini geçmeyi başardı.

Galatasaray, Hamza Hamzaoğlu’yla yollarını ayırmasıyla birlikte son 8 sezonun 5’inde lig devam ederken kan değişikliğine gitmiş oldu. Peşinden herkes “Denizli, Hamzaoğlu kadar başarılı olur mu?” diye sormaya başladı. Son yıllardaki istatistikler, en azından bu sezon G.Saray’ın puan ortalamasında ve sıralamada ligi daha iyi yerde bitirebileceğini gösteriyor. Sonradan göreve gelen hocalar, yerine geldiği antrenörlerden hem daha yüksek puan ortalaması tutturmayı hem de ligde bulunduğu konumdan daha üst sıraya tırmanmayı veya yerini korumayı başardı. Her değişiklik, takıma puan ortalaması açısından olumlu etki yarattı.

Ancak madalyonun diğer tarafını da unutmamak gerekir. Cimbom, 8 sezonluk periyotta 5 hoca değişikliğinin ardından sadece 2014-15 sezonunda Hamza Hamzaoğlu ile şampiyonluğa ulaştı. Bu süreçte aynı teknik adamlarla tamamladığı 3 sezonun 2’sinde Fatih Terim ile şampiyonluk ipini göğüslemeyi başardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.