1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GELENEKLERİMİZ HAYAT BULDU
GELENEKLERİMİZ HAYAT BULDU

GELENEKLERİMİZ HAYAT BULDU

“Çınarlı 3’üncü Kültür Sanat Festivali”ndeki güzel etkinlikler beğenildi

A+A-

Çınarlı’da düzenlenen, “3’üncü Kültür Sanat Festivali”nin açılışı önceki akşam yapıldı. Güzel etkinliklerin yer aldığı festivalde özellikle geleneklerimizin hayat bulması, folklorik bir şekilde canlandırılması büyük ilgi gördü. Özellikle espri katılarak hazırlanan “kına gecesi” herkesin beğenisini kazandı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, geçtiğimiz akşam, İskele ile Geçitkale arasında dağ eteğinde konuşlanan ve İncirli Mağarası ile anıt ağacıyla bilinen Çınarlı’da düzenlenen, üç gün süren 3’üncü Kültür Sanat Festivali’nin açılış törenine katıldı.

Geçitkale Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun gösterisinin ardından açılışı için kurdele kesen Eroğlu, stantları gezerek alış veriş yaptı. Etkinliğe Gazimağusa Kaymakamı Beran Bertuğ, Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara, bazı milletvekilleri, Çınarlı Muhtarı Salih Sunal ve Çınarlıyı Sevenler Derneği yetkilileri de katıldı.

Eroğlu: İnsanların buluşması önemli

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu açılış etkinliğinde yaptığı konuşmada, festivallerin insanların buluşması, eski dostları bir araya getirme ve kültürel faaliyetlerin yaşatılması açısından fevkalade önemli olduğunu kaydetti.

Çınarlıyı Sevenler Derneği, Geçitkale Belediyesi ile Çınarlı Muhtarlığı’nın işbirliği ile düzenlenen festivalde geleneksel yiyecekler ve eşyalar sunuldu, evlik öncesi yeni bir hayatın habercisi olan kına gecesi düzenlendi, folk ve yamaç paraşütü gösterileri sergilendi. Program kapsamında ayrıca gazeteci, yazar ve şair Özker Yaşın için “Anı Gecesi” düzenlenecek.

Eroğlu, festival kapsamında Şehit Ziya Acaroğlu ile Mehmet Oltan anısında düzenlenen 5 kilometre koşu yarışının ödüllerini de verdi.

(KIBRIS GAZETESİ)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.