1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. GELENEKSEL İSKELE FESTİVALİ 1-13 TEMMUZ’DA
GELENEKSEL İSKELE FESTİVALİ 1-13 TEMMUZ’DA

GELENEKSEL İSKELE FESTİVALİ 1-13 TEMMUZ’DA

46. Geleneksel İskele Festivali 1-13 Temmuz tarihleri arasında yapılıyor.

A+A-

13 GÜN SÜRECEK FESTİVALDE 30’A YAKIN ETKİNLİK DÜZENLENECEK

46. Geleneksel İskele Festivali 1-13 Temmuz tarihleri arasında yapılıyor.

13 gün sürecek festivalde, 30’a yakın etkinlik yer alacak.

İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun bugün Osman Ağa kültür evinde yer alan basın toplantısıyla festival programı hakkında bilgi vererek, 13 gün sürecek festivalde 30’a yakın etkinlik gerçekleştirileceğini söyledi.

Orun, “Larnaka Deniz Panayırı” olarak başlayan festivalin bugün uluslararası boyutta 46’ncı kez gerçekleştirildiğini dile getirerek, festivalin bölgeye kültürel, sportif ve sanatsal açıdan hareketlilik katacağını kaydetti.

Festivalde 7’den 70’e her yaş kesimine uygun etkinlik düzenleneceğini belirten Orun, Türkiye’nin sevilen ses sanatçısı Ferhat Göçer ile Gripin gurubunun da konser vereceğini duyurdu.

MALİYET 568 BİN 432 TL

Festivalin bu yıl 568 bin 432 Türk Lirasına mal olduğunu ve festival çerçevesinde tüm etkinlikler ücretsiz yapılacağını açıkladı.

YILIN GENÇ KIZI VE ERKEĞİ

46. Geleneksel İskele Festivali Yılın Genç Kızı ve Genç Erkeği Yarışması organizatörü Bülent Günkut da yarışma hakkında bilgi verdi.

Günkut, bu yıl 32’incisi düzenlenecek olan yarışmaya 13-19 yaşları arasında genç kız ve genç erkeklerin katılabileceğini söyledi.

ULUSLARARASI HALK DANSLARI FESTİVALİNE 6 KONUK EKİP

Festival kapsamında düzenlenecek Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin organizatörü Özlem Kadirağa da festivale KKTC’nin yanı sıra Türkiye, Şili, Romanya, Tayland, Kanada ve Gürcistan’dan konuk ekiplerin katılacağını belirerek, 1-7 Temmuz tarihleri arasında yer alan festival kapsamında otantik kıyafet defilesi düzenleneceğini ve bu defilede merhum devlet büyüklerinin eşlerinin kıyafetlerinin sergileneceğini bildirdi.

14 SPOR ETKİNLİĞİ

Festival çerçevesindeki sportif etkinlikler hakkında bilgi veren Osman Kırşan, festivalde 14 sportif etkinliğin düzenleneceğini söyledi.

22. KEZ KARADENİZ GECESİ

Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Turan Büyükyılmaz, Karadeniz gecesinin 11 Temmuz’da 22. kez düzenleneceğini belirtti.

Basın toplantısında İskele Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Sinan Gece festivalin son gününde çocuk şöleni düzenleyeceklerini belirtti; Yeşim Zafer ise 11’inci kez düzenlenecek ses yarışması hakkında bilgi verdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.